Bratislava – Coupe du Danube 2022 –  cadeți, floretă, masculin, individual

Unsprezece sportivi români au fost înscriși printre cei 207 floretiști care urmau să ia startul azi, la Bratislava, în concursul individual masculin. Din păcate, mulți sportivi s-au retras din competiție din cauza unor probleme medicale, iar printre ei s-au numărat și echipierii ACS Floreta Timișoara – Mihnea Petrache, Mihnea Robănescu, Felix Dogariu și Darius Malekshahian.

Dintre tricolorii rămași în concurs, trei au fost eliminați în faza grupelor: Matei Serghie (CS Satu Mare – o victorie în grupă), Pavel Sandu (CS Petrolul Ploiești – o victorie în grupă) și Ștefan Balogh (ACSȘ Aramis București – fără victorie în grupă).

Alți patru floretiști români au trecut de prima fază a concursului, mergând pe tablou:

Alexandru Macovei (CS Petrolul Ploiești) – patru victorii în grupă; Răzvan Nojea (CS Satu Mare) – cu patru victorii în grupă; Sebastian Drăghici (CS Olimpia București) – cu două victorii în grupă și Nicolas Pop (CS Satu Mare) – cu două victorii în grupă.

Răzvan Nojea a intrat direct în turul secund, unde l-a eliminat pe germanul Ebert Tillmann, cu 15-14, dar a fost învins în turul al treilea, când a pierdut clar (3-15) în fața polonezului Filip Winkhof. El s-a clasat, la final, pe poziția a 45-a.

Sebastian Drăghici a intrat în primul tur cu o victorie, 15-8 cu turcul Emre Akialp, cedând în turul secund întâlnirea cu germanul Niklas Diestelkamp (9-15).

Nicolas Pop a pierdut în primul tur, 8-15 cu spaniolul Pablo Regueiro Rodriguez, iar Alexandru Macovei – calificat direct în runda a doua, a fost eliminat greu de către olandezul Damian Soemosemito, care s-a impus cu 11-10.