Sala de Scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare găzduiește de marți și până vineri, în perioada 2-5 februarie 2016, întrecerile Campionatului Național de floretă pentru cadeți, feminin și masculin, individual și pe echipe.
Marți, 2 februarie, în prima zi de întreceri, a avut loc proba femininî la individual. La start, care s-a dat la ora 9:00, s-au prezentat 21 de sportive la CSA Steaua, CS Satu Mare, CSM Cluj, CSTA București, CS Farul Constanța și CSU Poli Timișoara.
Medalia de aur a fost câștigată de către Raluca Văcărașu. Legitimată la CS Farul Constanța, Raluca a învins-o în finală pe Teodora Sîrbu, de la CSU Poli Timișoara, scor 15-12. Medaliile de bronz au fost câștigat de către Anca Săveanu (CSA Steaua) și Raluca Drăghici (CS Farul Constanța).
Rezultatele din partea superioară a tabloului de eliminare directă au fost următoarele:
TABLOUL DE 8
Raluca Drăghici (CS Farul Constanța) – Andreea Potor (CS Satu Mare) 15-10
Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara) – Andreea Gheorghe (CSA Steaua) 15-9
Anca Săveanu (CSA Steaua) – Emilia Corbu (CSTA) 10-9
Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța) – Rebeca Cândescu (CSA Steaua) 15-12
SEMIFINALE
Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara) – Raluca Drăghici (CS Farul Constanța) 15-14
Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța) – Anca Săveanu (CSA Steaua) 15-10
FINALA
Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța) – Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara) 15-12.
Clasamentul complet al Campionatului Național de floretă pentru cadeți, în proba feminină la individual, poate fi văzut AICI.
Programul următoarelor trei zile din cadrul Campionatului Național de floretă pentru cadeți de la Satu Mare este următorul:
MIERCURI, 3 FEBRUARIE
Ora 9:00 – proba feminină pe echipe;
JOI, 4 FEBRUARIE
Ora 9:00 – proba masculină la individual;
VINERI, 5 FEBRUARIE
Ora 9:00 – proba masculină pe echipe.
Cele patru zile de concurs național reprezintă doar un preambul la ceea ce urmează să se întâmple în week-end, când la Satu Mare va avea loc ultima etapă din sezonul 2015-2016 a Circuitului de Cadeți la floretă feminin, individual și pe echipe, concurs intitulat din 2015 și Memorial „Ecaterina Stahl”, și Cupa Satu Mare – Memorial „Vasile Costa” la floretă masculin individual.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans