Ana Maria Popescu si Federația Română de Scrimă susțin proiectul amenajării unei săli de scrimă în Sectorul 3. Proiectul a fost lansat public miercuri, 17 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat campioana olimpică, mondială și europeană Ana Maria Popescu, secretarul general al Federației Române de Scrimă, Roxana Bârlădeanu, și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță. Demararea lui depinde de aprobarea în ședința de consiliu local.

„Ideea unei noi săli de scrimă ne-a venit mie și colegilor mei din Federația de Scrimă cu mulți ani în urmă deoarece sala existentă este neîncăpătoare. Problema cea mai mare este că după ce s-au ridicat restricțiile acea sală trebuia rezervată pentru loturile naționale și primii care au avut de suferit au fost copiii. Aceștia au fost nevoiți să se antreneze în parcuri. Avem campion național la categoria under 17 care a câștigat medalia de aur după ce luni bune nu a avut acces în sala de antrenament. De aici a pornit ideea noastră de a cere ajutorul domnului primar pentru amenajarea unei noi săli de scrimă și îi mulțumim că a fost atât de prompt. Îmi doresc să avem o nouă sală de scrimă în România și mai ales aici, în acest complex, unde învață peste 2500 de elevi. Cine știe, poate următorul campion mondial la scrimă va fi chiar de aici din Sectorul 3”, a declarat vicecampioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu.

„Vreau să vă mulțumesc pentru sentimentul pe care l-am trăit de fiecare dată când ați câștigat o medalie precum și pentru faptul că vă aflați acum alături de noi. Împreună cu colegii mei de la primărie și cu proiectanții am găsit ca și soluție să amenajăm sala, pe structură ușoară, peste acest complex sportiv. Federația Română de Scrimă a primit cu încântare proiectul nostru, dar din păcate nu ne aflăm aici să vă anunțăm că-l demarăm deoarece a fost respins în cadrul ședinței de consiliu”, a declarat primarul Robert Negoiță.

„Scrima este un sport care merită să fie practicat de copii deoarece s-a dovedit, prin numeroase studii, că îmbunătățește performanțele școlare crescându-le copiilor atât puterea de concentrare cât și gândirea strategică”, a precizat Roxana Bârlădeanu, secretarul general al Federației Române de Scrimă.

Primăria Sectorului 3 își dorește să amenajeze o sală de scrimă în cadrul Şcolii Nr. 195 – Hamburg, cel mai dezvoltat complex educaţional din Sectorul 3, unde învață peste 2.500 de elevi. Complementar spaţiilor pentru învăţământ, complexul Școlii Nr. 195 din Sectorul 3 dispune şi de unul dintre cele mai moderne complexe sportive, care cuprinde un bazin de înot şi două săli de sport. Corpul respectiv de clădire are în prezent o construcţie uşoară – teren de sport în aer liber, realizat pe terasa acestuia.