Federaţia Română de Scrimă a realizat la finalul anului trecut o nouă premieră când a nominalizat speranţele anului 2014. Amalia Tătăra (spadă), Maria Boldor (floretă), Alexandra Predescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie), Adrian Dabija (spadă) şi Tudor D. Cucu (sabie) au fost nominalizaţi ca speranţele lui 2014 în urma rezultatelor excelente obţinute în 2013. Şi pentru că FR Scrimă le-a investit cu încredere, se cuvine să le şi prezentăm. Prima speranţă pe care o aducem în lumina reflectoarelor este Alexandra Predescu.
Născută pe 15 septembrie 1999 în Bucureşti, Alexandra s-a apucat de scrimă la nouă ani. “Cea dintâi oră de pregătire la scrimă am petrecut-o afară. Am făcut antrenament fizic, iar la final doamna antrenoare ne-a întrebat cine vrea să rămână. Eu i-am spus că am venit la scrimă ca să mă lupt în sală, nu ca să fac pregătire afară. După ce am înţeles cu merg treburile, mi-am dat acordul să rămân la scrimă. Şi nu regret nicio clipă alegerea făcută”, a spus Alexandra.

Pregătită de Alina Ciuculescu la ACS Stesial

Alexandra este legitimată la clubul ACS Stesial Bucureşti, unde o are ca şi antrenoare pe Alina Ciuculescu. Dar Alina nu îi este doar tehnician. Este mai mult decât atât. O ajută pe Alexandra în orice moment al vieţii. De fiecare dată când are nevoie de un sfat, de o vorbă bună sau de o corecţie în exerciţiile pe care le face zi de zi, Alina spune prezent. Îi este ca o a doua mamă.

Şapte titluri naţionale în cinci ani de activitate

Coordonată de pe marginea planşei de Alina Ciuculescu, Alexandra a crescut formidabil. În total, în cinci ani de scrimă, Alexandra a cucerit 60 de cupe şi medalii, atât la concursurile naţionale cât şi la cele internaţionale. Pe lângă toate acestea, scrimera de doar 14 ani, care concurează atât la spadă cât şi la floretă, are deja în palmares şapte titluri naţionale: în 2010 la categoria 9-10 ani, individual şi echipe; în 2011 la Under 13 ani, individual; în 2012 la Under 13, spadă şi floretă, şi la Under 15, spadă; în 2013 la Under 15, spadă. Un alt semn al valorii incontestabile pe care Alexandra o are este reprezentat de locul 16 obţinut la Campionatul Naţional de seniori, la doar 13 ani, şi de locul 13 la Campionatul Mondial Under 17, la doar 14 ani!

“Vreau să fiu campioană olimpică!”

Când vine vorba despre obiective, Alexandra e la fel de sigură pe ea ca în momentul în care îşi înfinge vârful armei în adversari: “Pentru 2014 vreau să ajung în primele trei la Campionatul Mondial de cadeţi pentru a mă califica la Jocurile Olimpice pentru cadeţi, din China. Dar visul meu este să ajung campioană olimpică. E tot ce îmi doresc”.