Emisiunea ProSport LIVE de joi, 6 octombrie 2016, a fost una cu totul și cu totul specială. Invitata reputatului jurnalist Andru Nenciu a fost familia Gherman. Simona și cu Dragoș au pășit în studioul ProSport LIVE alături de fetița lor, Teodora, ceea ce a reprezentat o premieră pentru presa sportivă din România.
Simona a povestit pe parcursul unei ore cele mai importante trăiri de la Rio, dar și din cariera sa de peste 20 de ani din scrimă, iar Dragoș a pus în lumina reflectoarelor trăirile pe care le are un soț al unei campioane olimpice, mondiale și europene în timpul competițiilor.
Iată cele mai interesante declarații făcute de Simona Gherman:

„Cel mai greu meci de la Rio a fost cu SUA. După ce am văzut culoarul, am fost puțin relaxate că am scăpat de Franța, dar s-a dovedit că SUA a fost un adversat foarte puternic. După acel meci ne-am dezlănțuit și ne-am dat seama că putem câștiga o medalie”.

„La individual mi-a fost foarte teamă de Remby. Sunt Jocurile Olimpice și se poate întâmpla orice. Sportivi foarte buni au pierdut în fazele de început ale concursului”.

„Noi ne-am calificat la Jocurile Olimpice datorită echipei. Trebuia să luăm o medalie cu echipa, care a fost cea mai bună în ultimii ani. Nu ne-am mai gândit la ceea ce a fost la Londra. În meciul cu SUA, la tușa de aur, când mai erau 30 de secunde, era o presiune foarte mare încât nu mi-am dat seama cine are prioritate, deși apartul arăta foarte clar acest lucru”.

„Antrenorul este foarte important în scrimă. Îți dă mereu încredere și îți spune care e cea mai bună soluție într-un moment dificil”.

„Când m-am lăsat după Londra, am spus clar că am să mă întorc. Am spus că am să fac un copil și am să mă întorc pe planșă. Dragoș, a fost timp de 6-7 luni și mamă și tată și îi sunt recunoscătoare pentru tot suportul pe care mi l-a acordat. La prima deplasare după revenire, la Rio și Havana, mi-am spus că trebuie să renunț, că nu mai pot continua. Îmi era foarte dor de Teodora. A venit și medalia din Cuba, ceea ce mi-a dat încredere și încet-încet m-am obișnuit”.

„Scrima e un sport nobil, care te dezvoltă frumos și fizic și intelectual”.

Întreaga emisiune poate fi urmărită AICI.