A treia ediție a Cupei ATLAS INVICTUS

Premiera – Circuit European U14 pentru prima data la Cluj-Napoca – prin intermediul ACS ATLAS INVICTUS

Cluj-Napoca se pregateste sa gazduiasca, intre 9-10 septembrie, cea de-a III-a editie a Cupei Atlas Invictus, competitie internationala de scrima. In fiecare an Cupa Atlas Invictus deschide sezonul competitional de scrima printr-un grandios eveniment. De aceasta data, competitia se va desfasura in Sala Sporturilor Horia Demian.

Anul acesta, competitia va gazdui 10 categorii, aici enumerand probe de la U9, U11, U14, U15 si U17, feminin si masculin. Premiera din acest an este constituita de categoriile U14. Acestea vor face parte din circuitul international U14 si puncteaza la nivel mondial.

Accesul spectatorilor este GRATUIT, dorinta fiind de a populariza cat mai mult acest sport.

Devenind cu timpul un club tot mai important în Romania, ACS Atlas Invictus s-a remarcat prin organizarea unor competiții cu caracter național și internațional. Acest eveniment face parte dintr-un proiect de lungă durată, prin care clubul își propune să ofere anual comunității clujene șansa de a intra în contact cu cei mai buni sportivi din Romania și din afara țării, la categoriile de vârstă sub 9, 11, 14, 15 si 17 ani (U9, U11, U14, U15 si U17).

„Ne mandrim cu faptul ca in decurs de 3 ani am reusit sa transformam acest eveniment intr-un circuit european pentru categoria de U14. Consider ca am ridicat stacheta din punct de vedere organizatoric, dupa succesul obtinut cu cea de a doua editie a Maratonului Scrimei Clujene dar si cu editiile precedente ale Cupei Atlas Invictus si ne dorim sa depasim asteptarile si de aceasta data. ”, afirmă Bogdan Dascălu, inițiatorul competiției.

Vreme de două zile, cei peste 300 de participanti se vor înfrunta pe planșa de scrimă, cu fair-play și respect reciproc.

„Este o bucurie foarte mare ca reusim sa deschidem sezonul competitional la Cluj-Napoca. Ne dorim sa oferim cat mai multe oportunitati sportivilor pentru a se putea dezvolta armonios, prin expunerea la astfel de evenimente grandioase.”, a explicat Bogdan Dascălu.

Program:

Sâmbătă, 9 septembrie 2023

  • 9.00 – U15 & U14 – floretă masculin & floretă feminin
  • 12:30 –U11 – floretă masculin
  • 14:30 – U17 & U9 – floreta feminine
  • 18:00 – finalele competitiei

Duminică, 10 septembrie 2023

  • 9.00 – U15 & U14 – floretă feminin & floretă masculin
  • 12:00 – U11 – floretă feminin
  • 14:30 – U17 & U9 floreta masculin
  • 18:00 – finalele competitiei

Rezultatele acestui concurs național vor contribui la palmaresul participanților. Clubul Atlas Invictus și partenerii săi le vor mai oferi sportivilor, în perioada următoare, alte oportunități și evenimente.

Concursul național Cupa Atlas Invictus este organizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, în baza programului anual de finanțare și sprijin pentru organizații nonguvernamentale, în vederea susținerii evenimentelor culturale, sociale și sportive.