Campionatul European de Cadeți – Novi Sad 2022

Feminin, floretă, echipe

România (Andreea Dincă, Paula Radu, Maria Teodorescu, Ingrid Miti Bikfalvi) a pierdut primul meci de pe tablou, 43-45 cu Ungaria, deși Andreea Dincă a reușit să aducă opt puncte în ultimul releu. Intrată în turneul pentru locurile 9-16, echipa noastră nu a mai avut practic rival, câștigând toate cele trei partide disputate. A fost mai întâi un categoric 45-13 cu Serbia, apoi 45-37 cu echipa Cehiei. În meciul pentru locul 9, România a întâlnit Germania. Tricolorele au controlat meciul, au condus în permanență și nu le-au permis adversarelor să recupereze diferența de șase puncte care s-a păstrat pe aproape toată durata meciului, cu câteva excepții. A fost 45-36 scor final și România termină pe locul 9 concursul feminin de floretă.

Feminin, spadă, echipe

Echipa României (Ilinca Ionescu, Emma Șonț, Andreea Muntean, Ana Tomșa) a întâlnit Elveția în optimile turneului. Din păcate, adversarele noastre au avut un singur moment de cumpănă, la finele celui de-al doilea releu, atunci când România conducea cu 7-5, în urma victoriei Emmei Șonț în fața Paulinei Heubi (5-2). În rest, elvețiencele au dominat meciul și s-au impus destul de lejer, cu 42-25.

Înfrângerea a trimis România în turneul pentru locurile 9-16, unde tricolorele au pierdut primul meci, 40-45 cu Suedia, după o întâlnire în care au condus de câteva ori, având chiar 33-30 după al șaptelea releu. Româncele au disputat apoi o partidă cu Bulgaria, de care au dispus cu 45-41, pentru ca în meciul pentru locul 13 să învingă Azerbaidjan cu 45-42.

 Foto: Bizzi Team/FIE