Hajduhadhaz – spadă, masculin, U12

La turneul din Ungaria, parte a Circuitului Internațional Grand Prix Olimpici, au participat 13 sportivi tricolori, iar sportivul sătmărean Mate Mezinger a cucerit, vineri, medalia de aur.

Mate Mezinger l-a învins în turul secund al tabloului de 128 pe maghiarul Rajnald Schvitz Benett, cu 10-2

Tot în turul secund, Raul Naghi l-a învins pe Kolos Kovacs, din Ungaria, cu 10-7. Și Andrei Stoica a mers mai departe, în turul al treilea, învingându-l pe maghiarul Zoard Gabriel cu 10-3. David Molnar a urmat același traseu, eliminându-l pe un alt reprezentant al țării gazdă, Levente Nagy, cu 10-2.

În turul al treilea, Mate Mezinger l-a învins pe Raul Naghi, cu 10-3. Andrei Stoica a dispus cu 9-8 de maghiarul Kornel Abaffy, iar David Molnar a pierdut la Daniel Santha Gergely (Ungaria), cu 6-10.

Singurul reprezentant al României rămas în cursă, Mate Mezinger a fost însă imbatabil până la final. Mate a trecut în optimi de Emil Farkas (Ungaria), cu 10-4, iar în sferturi a dispus de maghairul Peter Timar cu 10-9. Semifinala a adus un alt succes pentru sportivul tricolor, 10-6 cu maghairul Weibo Nyiri.

În finală, Mate Mezinger l-a învins pe maghiarul Edmond Wentzel, cu 10-8, și a cucerit medalia de aur a turneului.

Radu Moșoiu a pierdut în primul tur la Emil Farkas (Ungaria), cu 2-10, pentru ca în turul al doilea Farkas să îl elimine și pe Bencze Nemeti, cu 10-9.

Zalan Magyar a pierdut în turul întâi, la maghiarul Vince Kiss-Biro, scor 7-10.

Darius Furnică a cedat, tot în primul tur, la Lorant Balogh (Ungaria), cu 7-10.

Teodor Gurza s-a impus în primul tur, 10-3 cu maghiarul Zoard Godor, dar a cedat în turul secund, 4-10 cu Daniel Santha Gergely (Ungaria).

Am avut și un duel tricolor în primul tur. Szilard Kovacs s-a impus în fața lui Mark Lieb, cu 10-4, dar a fost învins în turul al doilea de maghiarul Daniel Jecsi, cu 10-9.

Dragoș Cheregi și Ferdinand Nagy au părăsit turneul tot în turul întâi, după 8-10 cu Peter Tolnai (Ungaria), respectiv 0-6 cu un alt sportiv maghiar, Kende Varadi.

În clasamentul final,  Andrei Stoica a terminat pe locul 15, David Molnar – pe 18, iar Raul Naghi – pe 30.