Mălina Călugăreanu (CSA Steaua) a câștigat sâmbătă, 27 septembrie, etapa de Cupă Mondială la floretă feminin juniori de la Timișoara, concurs organizat de către Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara și Federația Română de Scrimă. Sportiva de la CSA Steaua a trecut în finală de Iman Blow (SUA), scor 15-1. Până în finală, drumul Mălinei a fost următorul: tabloul de 64 – liber; tabloul de 32 – 15-8 cu Sylvie Binder (SUA); tabloul de 16 – 15-7 cu Aikaterini-Maria Kontochristopoulou (Grecia); tabloul de 8 – 15-4 cu Sabrina Massialas (SUA); semifinale – 15-11 cu Kata Kondricz (Ungaria).
Celelalte sportive din România care au participat la prima etapă de Cupă Mondială la floretă feminin juniori din acest sezon s-au clasat pe următoarele poziții: Maria Boldor – locul 9, Corina Damaschina – locul 26, Teodora Sîrbu – locul 28, Raluca Văcărașu – locul 29, Anca Săveanu – locul 35, Ana Boldor – locul 36, Anett Varga – locul 44, Raluca Drăghici – locul 53, Adriana Haidu – locul 56, Alina Enache – locul 57, Laura Vîrga – locul 60, Alexandra Lazin – locul 66.
Luni, 29 septembrie, sportiva pregătită de Petre Ducu a acordat un interviu site-ului oficial al Federației Române de Scrimă și a povestit trăirile pe care le-a avut pe tot parcursul competiției excelent organizate de la Timișoara.

Cum a fost concursul de la Timișoara?
A fost un concurs tare și foarte bine organizat. Au participat sportive foarte bine pregătite și mie mi-a fost destul de greu să mă acomodez datorită pauzei forțate pe care am luat-o în vară, când am fost accidentată.

Ai avut emoții înainte de începutul întrecerii?
Am emoții înainte de fiecare asalt. Dacă nu am emoții, nu fac nimic bine pe planșă. Dar emoțiile dispar după ce dau primele tușe și apoi mă concentrez 100% asupra a ceea ce am de făcut.

Care a fost cel mai dificil moment al competiției?
Cel mai greu mi-a fost în pauza dintre meciurile din grupe și primul tur eliminatoriu. Am acumulat mult stres atunci. Nu știam cu cine urma să trag, cum va arăta partea mea de tablou. M-am agitat, dar, în același timp, am simțit că dacă trec cu bine peste acele momente voi face un concurs bun.

Cum a fost finala? A fost chiar atât de ușor pe cât a arătat-o scorul (n.r. 15-1)?
Eu am aflat scorul doar la final. Eram concentrată să dau tușă după tușă. Nu mi-a păsat de altceva în acele momente. Nu a fost greu în finală. Faptul că i-am avut aproape pe părinții mei, pe antrenori, pe colegele de echipă, faptul că toată lumea m-a încurajat, m-a făcut să trec mai ușor peste adversara din finală. Mult mai dificil a fost meciul din semifinale.

Ce reprezintă pentru tine acest succes?
Succesul de la Timișoara îmi dă încredere pentru viitoarele concursuri. Pot să spun că sunt mai sigură pe mine după această victorie, care nu este doar a mea. Este rodul muncii depuse până acum de o întreagă echipă. Pentru că nu am muncit singură. Am fost ajutată de antrenorii Ducu Petre și Florin Gheorghe și de colegele de echipă. Fără ei nu cred că aș fi reușit.