104 băieți și 75 de fete au fost prezenți la Barcelona la sfârșitul acestei săptămâni pentru a trage în două concursuri de floretă: etapă satelit de Cupă Mondială și etapă din Circuitul European U23, ambele la individual.
România a fost reprezentată pe planșele din Barcelona de șapte sportivi, după cum urmează:
MASCULIN: Silviu Roșu (CSA Steaua), Robert Mănucu (CSA Steaua), Benjamin Bodo (CSU Poli Timișoara);
FEMININ: Maria Boldor (CSA Steaua), Ana Boldor (CSU Poli Timișoara), Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara).
Duminică, 25 februarie 2018, la Barcelona a avut loc etapa din Circuitul European U23, iar cel mai bun rezultat al delegației noastre a fost obținut de către Mălina Călugăreanu. Legitimată la CSA Steaua, Mălina s-a clasat pe locul trei în proba feminină la individual. Celelalte floretiste românce au încheiat întrecerea de la Barcelona pe următoarele poziții: Teodora Sîrbu – locul 12, Ana Boldor – locul 19, Maria Boldor – locul 22.
În proba masculină, Silviu Roșu și Robert Mănucu au fost eliminați în 64, în timp ce Bejamin Bodo a părăsit întrecerea pe tabloul de 16.
Următoarea etapă din Circuitul European U23 la floretă masculin și feminin, din sezonul 2017-2018, va avea loc la Budapesta, în perioada 24-25 martie.