A șaptea etapă de Cupă Mondială la floretă juniori feminin din sezonul 2015-2016 are loc sâmbătă și duminică, 30 și 31 ianuarie, în Croația, la Zagreb.
La startul competiției și-au anunțat participarea 144 de sportive din întreaga lume, iar printre ele se numără și patru românce. Este vorba de Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), Ana Boldor (CSU Poli Timișoara), Maria Boldor (CSA Steaua) și Laura Vîrgă (CSU Poli Timișoara).
Sâmbătă, 30 ianuarie, a avut loc proba individuală, iar cel mai bun rezultat al României a fost obținut de către Mălina Călugăreanu. Legitimată la CSA Steaua București, Mălina a făcut un concurs excelent și s-a clasat la final pe locul trei. Parcursul Mălinei în proba individuală de la Zagreb a fost următorul: tabloul de 128 – liber; tabloul de 64 – 15-12 cu Elina Ibragimova (Rusia); tabloul de 32 – 15-9 cu Morgane Patru (Franța); tabloul de 16 – 11-9 cu Martyna Dlugosz (Polonia); tabloul de 8 – 15-10 cu Victoria Yusova (Rusia); semifinale – 14-15 cu Flora Pasztor (Ungaria).
Celelalte sportive din România au treminat întrecerea din Croația pe următoarele locuri: Maria Boldor (CSA Steaua) – locul 9, Ana Boldor (CSU Poli Timișoara) – locul 57, Laura Vîrga (CSU Poli Timișoara) – locul 94. Au tras 144 de sportive.
Delegația României este condusă de antrenorul Ducu Petre.
Podiumul complet al probei individuale de la Zagreb arată astfel: 1. Flora Pasztor (Ungaria), 2. Adelya Abdrahkmanova (Rusia), 3. Mălina Călugăreanu (România) și Marta Martyanova (Rusia).
Duminică, 31 ianuarie, are loc proba pe echipe unde va concura și România.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent evoluția floretistelor românce la Zagreb.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans