Capitala Turciei, Ankara a găzduit sâmbătă și duminică, 14 și 15 noiembrie, o etapă satelit de Cupă Mondială la floretă masculin și feminin, doar la individual.
La startul competiției s-au prezentat 88 de sportivi, iar printre ei s-au numărat și cinci români, după cum urmează:
FEMININ: Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), Maria Boldor (CSA Steaua), Maria Udrea (CSA Steaua), Ana Boldor (CSU Poli Timișoara);
MASCULIN: Radu Dărăban (CSU Cluj Napoca).
Cel mai bun rezultat al delegației României a fost obținut de către Mălina Călugăreanu. Legitimată la CSA Steaua, Mălina a făcut un concurs foarte bun, iar la final s-a clasat pe poziția a doua. Parcursul floretistei românce la Ankara a fost următorul: tabloul de 64 – liber: tabloul de 32 – 14-13 cu Maria Boldor; tabloul de 16 – 11-10 cu Kelleigh Ryan (Canada); tabloul de 8 – 15-11 cu Irem Karamete (Turcia); semifinale – 15-4 cu Isis Gimenez (Venezuela); finală – 0-10 cu Eleanor Harvey (Canada).
Celelalte sportive din România prezente la Ankara s-au clasat pe următoarele poziții: Maria Udrea (CSA Steaua) – locul 13, Maria Boldor (CSA Steaua) – locul 20, Ana Boldor (CSU Poli Timișoara) – locul 24. Au tras 48 de sportive.

Radu Dărăban – locul 9 în întrecerea masculină!

În întrecerea masculină, România a fost reprezentată de către Radu Dărăban. Legitimat la CSU Cluj Napoca, Radu a încheiat concursul pe locul 9. El a avut următorul parcurs în întrecerea de la Ankara: tabloul de 32 – liber; tabloul de 16 – 8-15 cu Fernando Scavasin (Brazilia). Au tras 35 de sportivi.
FOTO: Florin Gheorghe
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans