Corneliu Marin, unul dintre sabrerii remarcabili din scrima românească a anilor ’70 și ’80, a serbat marți 19 ianuarie, împlinirea frumoasei vârste de 62 de ani.
Corneliu Marin s-a născut pe 19 ianuarie 1953 la București. A început să practice scrima la vârsta de 14 ani, arma sabie, la Clubul Viitorul din București, cu antrenorul Lucian Glisca. La 17 ani a urcat pe treapta a treia a podiumului național, pentru ca un an mai târziu să cucerească medalia la aur la naționalele de juniori.
În 1972, Corneliu Marin s-a transferat la CSA Steaua București, unde a început antrenamentele cu Dumitru Mustață.
A participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, cucerind două medalii de bronz cu echipa de sabie a României. Tot cu echipa de sabie a României a mai cucerit, în 1997, medalia de argint la Campionatul Mondial de la Buenos Aires, iar în 1975 a obținut bronzul la Campionatul Mondial de la Budapesta. A fost campion balcanic în 1975, iar în 1982, la Jocurile Mondiale Universitare de la București, a cucerit medalia de aur atât la individual, cât și la echipe.
La împlinirea frumoasei vârste de 63 de ani, Federația Română de Scrimă îi transmite multă sănătate, fericire, bucurii alături de cei dragi și un sincer „La Mulți Ani!”