Federația Română de Scrimă vine în sprijinul pasionaților de scrimă cu un nou proiect. Începând de vineri, 8 noiembrie, sportivi și antrenori de scrimă își vor scrie impresiile de la antrenamente și concursuri pe pagina de Facebook intitulată „Jurnal de pe planșă”!
„Jurnal de pe planșă” își propune să-i introducă pe iubitorii sportului cât mai mult în intimitatea scrimerilor. Periodic, sportivi și antrenori din lumea scrimeri vor împărtăși lumii trăirile lor de la concursuri, antrenamente sau alte activități specifice acestui sport.
„Jurnal de pe planșă” își propune să dezvăluie lucruri inedite trăite de sportivi și antrenori în sălile de scrimă și să apropie cât mai multă lume de acest frumos sport care este scrima.
Periodic vor scrie în „Jurnal de pe planșă” (https://www.facebook.com/jurnaldepeplansa) Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Claudia Năboiu, Rareș Dumitrescu, Virgil Sălișcan, Bianca Pascu, Mălina Călugăreanu, Vlad Porușniuc, Adrian Dabija, Alexandra Predescu, Bogdan Dascălu, Bianca Benea și mulți alții.
A opta sportivă care scrie în jurnal este Alexandra Predescu (CSA Steaua – antrenoare: Alina Ciuculescu), proaspătă dublă medaliată cu aur la Campionatul Național de spadă cadeți de la Craiova. Iată mai jos un fragment din textul său:

„A trecut o săptămână de la primul meu concurs după pauza de șase luni de care am avut parte. Abia astăzi, 5 decembrie, am avut puțin timp liber pentru a vă împărtăși câteva momente din viața mea. O să încep cu accidentarea. Aproximativ cu un an în urmă, m-am accidentat la umărul stâng în timpul unui concurs din Austria. Eram în mijlocul competițiilor și nu am dorit să fac o pauză pentru a mă recupera…”

Textul integral scris de Alexandra Predescu poate fi citit AICI.