Federația Română de Scrimă vine în sprijinul pasionaților de scrimă cu un nou proiect. Începând de vineri, 8 noiembrie, sportivi și antrenori de scrimă își vor scrie impresiile de la antrenamente și concursuri pe pagina de Facebook intitulată „Jurnal de pe planșă”!
„Jurnal de pe planșă” își propune să-i introducă pe iubitorii sportului cât mai mult în intimitatea scrimerilor. Periodic, sportivi și antrenori din lumea scrimeri vor împărtăși lumii trăirile lor de la concursuri, antrenamente sau alte activități specifice acestui sport.
„Jurnal de pe planșă” își propune să dezvăluie lucruri inedite trăite de sportivi și antrenori în sălile de scrimă și să apropie cât mai multă lume de acest frumos sport care este scrima.
Periodic vor scrie în „Jurnal de pe planșă” (https://www.facebook.com/jurnaldepeplansa) Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Claudia Năboiu, Rareș Dumitrescu, Virgil Sălișcan, Bianca Pascu, Mălina Călugăreanu, Vlad Porușniuc, Adrian Dabija, Alexandra Predescu, Bogdan Dascălu, Bianca Benea și mulți alții.
Al doilea sportiv care scrie în jurnal este Bogdan Dascălu, unul dintre cei mai talentați tineri floretiști din România. Iată mai jos un fragment din textul său:
„Vreau să încep aceste rânduri prin a generaliza ce înseamnă scrima pentru mine și ceea ce mă face tot timpul să merg înainte. Scrima este un sport care te dezvoltă frumos, armonios, oferindu-ți satisfacții unice. Scrima este sportul care m-a cucerit în urmă cu mulți ani și care sper că-mi va oferi multe satisfacții în viitor…”
Textul complet al lui Bogdan poate fi citit AICI.