Capitala Poloniei, Varșovia, găzduiește de vineri și până duminică, în perioada 23-25 februarie 2018, o nouă etapă de Cupă Mondială de sabie seniori masculin. Concursul se dispută la individual și pe echipe, iar la start sunt prezenți 203 sportivi din întreaga lume. România este prezentă la Varșovia cu șase sportivi și doi antrenori: Alin Badea (CSA Steaua), Mădălin Bucur (CS Dinamo), Mihai Cruțu (CSA Steaua), Ciprian Gălățanu (CS Dinamo), George Iancu (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo). Antrenori: Florin Zalomir și Cosmin Hănceanu.
Sâmbătă, 24 februarie 2018, la Varșovia au avut loc duelurile de pe tabloul principal de 64 în proba individuală. În această fază a concursului, România a fost reprezentată de către George Iancu, Alin Badea și Iulian Teodosiu. Cel mai bun rezultat pentru delegația României în proba individuală a fost obținut de către Iulian Teodosiu. Legitimat la CS Dinamo, Iulian a părăsit întrecerea în 32 și s-a clasat la final pe locul 27. Ceilalți sabreri români au încheiat proba individuală pe următoarele poziții: George Iancu (CSA Steaua) – locul 38, Alin Badea (CSA Steaua) – locul 45, Ciprian Gălățanu (CS Dinamo) – locul 92, Mădălin Bucur (CS Dinamo) – locul 103, Mihai Cruțu (CSA Steaua) – locul 151.
Rezultatele de sâmbătă ale sabrerilor români au fost următoarele:
TABLOUL DE 64
Alin Badea – Aldo Montano (Italia) 12-15
George Iancu – Mohammad Rahbari (Iran) 13-15
Iulian Teodosiu – Dario Cavaliere (Italia) 15-10
TABLOUL DE 32
Iulian Teodosiu – Gu Bongil 13-15.
Programul de concurs de duminică de la Varșovia este:
Ora 11:00 – start probă pe echipe;
Ora 17:00 – finala mare în proba pe echipe.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială de sabie seniori masculin, din sezonul 2017-2018, este Grand Prix-ul de la Seul (Coreea de Sud), din perioada 30 martie – 1 aprilie 2018.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor români la Varșovia.
GALERIE FOTO cu evoluția sabrerilor români la Varșovia puteți vedea AICI.
FOTO: FIE