XL Villa de Madrid – 2023

Sabie, masculin, seniori, individual

Zece sabreri tricolori s-au înscris la startul Cupei Mondiale masculine de la Madrid. Dintr ei, Iulian Teodosiu a intrat direct pe tabloul principal, iar Rareș Ailinca nu s-a calificat din faza grupelor.

Ceilalți opt sabreri tricolori au mers pe tabloul secundar.

Vlad Covaliu a ieșit din primul tur, întrecut de Eliecer Romero (Venezuela), cu scorul de 15-11.

Codrin Cozmuleanu a trecut de primul tur, după 15-14 cu japonezul Hibiki Kato, dar a cedat în turul al doilea, învins cu 15-8 de către ucraineanul Yuri Tsap.

Tot în turul secund au fost eliminați Casian Cîdu, care a cedat cu 12-15 în fața americanului Andrew Mackiewicz; și Radu Nițu – învins de francezul Jean Philippe Patrice, cu 15-13.

În turul al doilea s-au calificat direct și s-au înfruntat Matei Cîdu și Răzvan Ursachi. S-a impus Matei, cu 15-13. Însă Matei Cîdu nu a trecut și de iranianul Farzad Baher Arasbaran, în fața căruia a pierdut cu 13-15 în ultimul tur preliminar.

Alexandru Zmău a intrat direct în turul al doilea, unde l-a învins pe Aaron Ho Sze Long, din Hong Kong, cu 15-10, și s-a calificat pentru tabloul principal.

Pe tabloul principal a intrat și George Dragomir, victorios în al doilea tur în meciul cu polonezul Krzysztof Kajor, scor 15-12.

 

Pe tabloul principal, Alexandru Zmău a pierdut în turul întâi, în meciul cu italianul Giovanni Repetti, scor 6-15.

George Dragomir l-a învins în primul tur pe americanul Eli Dershwitz, scor 15-7, dar a pierdut în turul al doilea, 7-15 la italianul Riccardo Nuccio.

Iulian Teodosiu l-a învins pe uzbekul Musa Aymuratov în primul tur (15-10), a trecut apoi de italianul Dario Cavaliere, în al doilea tur (15-13) și a pierdut la italianul Riccardo Nuccio, cel care avea să câștige medalia de argint a turneului, în optimile de finală (12-15).

La final, Iulian Teodosiu s-a clasat al 12-lea, George Dragomir a fost al 31-lea, iar Alexandru Zmău a terminat pe locul 42.