Orașul chinez Xuzhou găzduiește la finalul acestei săptămâni, în perioada 14-16 noiembrie, a doua etapă de Cupă Mondială la spadă feminin, individual și pe echipe, din sezonul 2014-2015. România va fi reprezentată la acestă întrecere de următoarele sportive: Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Amalia Tătăran.
Dacă Ana Maria Brânză este scutită de calificări, nu același lucru se va întâmpla cu Simona Gherman, Simona Pop și Amalia Tătăran. Cele trei vor intra vineri, 14 noiembrie, în calificări, începând cu ora 3:00, ora României. Vineri și sâmbătă, 14 și 15 noiembrie, are loc întrecerea individuală, iar duminică, 16 noiembrie, se va disputa proba pe echipe.
Delegația României este condusă de antrenorul Dan Podeanu.
Prima etapă de Cupă Mondială din acest sezon a avut loc între 24 și 26 octombrie la Legnano (Italia), iar spada românească a avut rezultate excelente: Ana Maria Brânză a ocupat locul doi la individual, iar România a terminat tot pe poziția secundă întrecerea pe echipe.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor noastre în China.


UPDATE, ora 8:00 – Componența celor trei grupe preliminare în care trag Gherman, Pop și Tătăran este următoarea:

grupa Pop
grupa Gherman
grupa Tataran


UPDATE, ora 10:50 – Simona Gherman și Amalia Tătăran au fost eliminate în calificări la etapa de Cupă Mondială de la Xuzhou. Singura româncă ajunsă pe tabloul principal de 64 după grupe și tururile preliminare este Simona Pop. Astfel, sâmbătă, pe tabloul principal de 64, România va avea două reprezentante: Ana Maria Brânză (calificată direct grație poziției din clasamentul Cupei Mondiale) și Simona Pop.