În concursurile organizate la Budapesta am fost reprezentați de către 14 sportivi. La categoria 12-13 ani – spadă, masculin, au participat trei români: Andrei Raț Tarția, Mihnea Tămășan și Gabriel Popa.

În turul al doilea al tabloului, Andrei Raț Tarția a trecut de Patrik Pasztor (Ungaria) cu 15-14; Mihnea Tămășan l-a învins cu 15-9 pe Adam David Papp (Ungaria), iar Gabriel Popa a dispus cu 15-5 de un alt reprezentant al gazdelor, Bence Balint.

Andrei Raț Tarția s-a oprit în turul următor, unde a pierdut la maghiarul Zalan Szanto cu 14-15. Mihnea Tămășan a fost eliminat și el de către Mate Borbely, din Ungaria, care a învins cu 15-13. Singurul tricolor care a mers mai departe a fost Gabriel Popa, învingător cu 15-8 în disputa cu ungurul Zador Aron Donko.

Pentru Gabriel a urmat meciul cu Soma Nagy-Toszegi (Ungaria), de care a dispus cu 15-11, și victoria clară obținută în sferturi în fața unui alt sportiv maghiar, Benedek Bagoly (15-8). În semifinale, spadasinul tricolor l-a eliminat și pe Jaroszlav Kuznyecov (Ungaria), cu 13-9, pentru ca în ultimul act să vină și victoria finală: 16-7 cu maghiarul Patrik Mark Komoz și medalia de aur pentru sportivul român.

Andrei Raț Tarția s-a clasat pe locul 21 în ierarhia finală, iar Mihnea Tămășan a ocupat poziția 28.

Șapte sportivi români au participat la concursul masculin al spadasinilor de la categoria 10-11 ani: Kristof Grebur, Teodor Gurza, Mark Haller, Szilar Kovacs, Mate Mezinger, David Molnar și Bencze Nemeti.

Pe tablou, Mate Mezinger a trecut în 16-imi de maghiarul Kristof Hegyi, cu 9-5.

Teodor Gurza și Mark Haller s-au întrecut în 16-imi, iar câștig de cauză a avut primul, învingător cu 10-9, în timp ce David Molnar l-a eliminat pe localnicul Emil Farkas (10-3).

Kristof Grebur, Szilard Kovacs și Bencze Nemeti au fost eliminați în faza 16-imilor de către reprezentanți ai țării gazdă. Kristof a cedat cu 1-10 la Kornel Kis, Szilard a fost întrecut cu 10-9 de către Andras Verebely, iar Bencze a pierdut cu 4-10 meciul cu Nandor Zoboki.

În optimi au mers mai departe Mate Mezinger (10-3 cu Dominik Zsolt Balogh) și David Molnar (10-1 cu Govinda Toth-Soma), în timp ce Teodor Gurza a pierdut cu 7-10 înfruntarea cu Benedikt Balaban Marczi.

Mate și David s-au calificat și pentru semifinale, eliminând în sferturi doi reprezentanți ai gazdelor: Mate l-a învins cu 10-4 pe Benedikt Balaban Marczi, iar David a dispus cu 10-9 de Nandor Zoboki.

Semifinalele au fost foarte disputate. Mate Mezinger a pierdut cu 8-10 la maghiarul Edmond Wentzel și a rămas cu medalia de bronz, iar David Molnar a mers în finală, să lupte pentru aur, după victoria cu 10-8 din fața lui Peter Timar.

În finală, David s-a impus cu 10-9 în confruntarea cu Edmond Wentzel și a cucerit aurul concursului.

În afara celor doi români de pe podium, la Budapesta Teodor Gurza s-a clasat pe locul 15, Mark Haller a venit pe 18, Szilard Kovacs pe 19, Kristof Grebur pe 23, iar Bencze Nemeti pe 25

În concursul feminin al spadasinelor de la categoria 10-11 ani, ne-am prezentat cu patru sportive: Eszter Grebur, Anna Haller, Jazmin Illes și Johanna Kurtinecz.

Johanna Kurtinecz a trecut de turul secund al tabloului, după victoria cu 15-8 obținută în meciul cu Tamara Farago (Ungaria). Și Jazmin Illes a mers în turul al treilea în urma succesului din înfruntarea cu reprezentanta gazdelor, Lilla Szabo (15-13).

În schimb, Anna Haller a fost eliminată în același tur secund de către sportiva maghiară Diana Lippai (9-15). Și Eszter Grebur a părăsit concursul, dar încă din primul tur al tabloului, când a cedat cu 14-15 în meciul cu Anna Banyai, din Ungaria.

Johanna și Jazmin au fost eliminate în al treilea tur. Prima de către maghiara Csenge Lehoczky (13-15), a doua de către o altă localnică, Luca Lengyel (13-15). La final, Jazmin Illes s-a clasat pe locul 24, Johanna Kurtinecz pe locul 29, Anna Haller pe 57, iar Eszter Grebur pe 66.