CS Satu Mare și-a adjudecat marți, 3 iunie, un nou titlu de campioană națională la floretă. De data aceasta, medaliile de aur au fost cucerite de către echipa masculină de tineret. Alcătuită din Sebastian Flucuș, Benjamin Bodo, Bogdan Dascălu și Ștefan Mureșan, CS Satu Mare a strâns trei victorii în tot atâtea meciuri (45-35 cu CSU Poli Timișoara, 45-43 cu CSA Steaua București și 44-30 cu CSS Ploiești) și și-a păstrat titlul câștigat anul trecut tot la Timișoara.
Înainte de a porni înapoi spre casă, floretiștii sătmăreni au explicat în câteva cuvinte secretul succesului de la Campionatul Național de floretă tineret, proba masculină pe echipe, de la Timișoara. “Medalia de la echipe reprezintă unitatea și munca noastră ca echipă. Nu suntem doar colegi de echipă, suntem și prieteni”, a spus Sebastian Flucuș, susținut de Ștefan Mureșan: “Această medalie a fost obținută de o echipa foarte unită, care nu predă armele niciodată”.
Benjamin Bodo a precizat faptul că titlul național nu ar fi fost posibil fără aportul deosebit al antrenorilor: “Această medalie este rodul muncii în echipă. Dar un mare merit îl au și antrenorii”.
CS Satu Mare este pregătită de antrenorii Eva Lenghel, File Attila și Izsaki Arnold.

Dascălu: “Sunt mândru că am făcut parte dintr-un așa colectiv!”

Ultimul cuvânt l-a avut Bogdan Dascălu, cel care se va despărți în toamnă de CS Satu Mare. El se va muta la Cluj, pentru a studia la facultate, iar ca sportiv se va transfera la CSU. “Sunt extrem de fericit pentru această medalie și vreau să spun că sunt mândru că am făcut parte dintr-un așa colectiv. Mi-am încheiat evoluția la CS Satu Mare cu două medalii de aur. Ce îmi puteam dori mai mult? Felicitări celorlalte echipe”.
În clasamentul final, locul doi a fost ocupat de CSA Steaua București (foto jos, în stânga), iar bronzul a revenit gazdelor de la CSU Poli Timișoara.

10384592_324732091009897_6662195731471763774_n  20140603_121606