Tânărul regizor Andrei Gheorghe a primit marți, 3 martie, o veste excelentă. Filmul “Planșa” a primit patru nominalizări la premiile Gopo 2015, anunță site-ul www.filmreporter.ro!
81 de lungmetraje de ficțiune, scurtmetraje și documentare româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2014 au fost luate în considerare pentru nominalizările celei de-a noua ediții a Galei Premiilor Gopo, ce va avea loc pe 30 martie.
Filmul “Planșa” a fost nominalizat la următoarele categorii:
Cea mai bună actriță în rol principal – Olimpia Melinte
Cel mai bun actor într-un rol secundat – Marian Adochiței
Cel mai bun film de debut – Planșa, regia: Andrei Gheorghe
Tânără speranță – Alexandra Carastoian și Boroka Biro pentru imaginea filmului “Planșa”.

Federația Română de Scrimă a promovat filmul “Planșa” în toată țara!

Filmul independent “Planșa” este lungmetrajul  de debut al  regizorului Andrei  Gheorghe, fiul antrenorului de spadă de la CS Farul Constanța, Horia Gheorghe.
“Planșa” este un film despre pasiunea pentru scrimă a doi sportivi care dezvoltă o relație personală și sacrificiile lor pentru sportul de performanță. Lansarea oficială a avut  loc  vineri, 26  septembrie 2014, la Cinema Studio.
Federația Română de Scrimă a promovat “Planșa” în toate orașele în care a fost prezentă „Caravana Scrimei Românești”, fiind primul film românesc de după 1989 care descrie fenomenul scrimei.
Gala Premiilor Gopo 2015 este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Babel Communications și al Centrului Național al Cinematografiei.
Lista completă cu nominalizările la premiile Gopo 2015 poate fi văzută AICI.