Cupa Mondială de spadă – juniori, Tbilisi

Masculin, individual

Din cei nouă tricolori participanți la concursul din Georgia, Szabolcs Szabo și Andrei Burghelea nu au trecut de faza grupelor. Pe tabloul de 256, Raul Tufan l-a învins în primul tur pe uzbekul Kamronbek Ismoilov, cu 11-9, fiind eliminat în turul al doilea de italianul Nicolo del Contrasto, care s-a impus cu 15-3.

Anton Cîmpan a pierdut în primul tur, după 14-15 cu maghiarul Cseke Balazs. George Petrache a câștigat meciul din turul întâi, 15-11 cu georgianul Luka Katcharava, și a pierdut în al doilea tur, cedând cu 9-15 la italianul Cristiano Sena. În turul secund a fost eliminat și Horia Nistor, 6-15 cu egipteanul Mohamed Yasseen, cel care a ți câștigat competiția de la Tbilisi.

Florin Mirică a trecut în turul secund de turcul Donik Erolcevik (15-4) așa cum a făcut și Rareș Marghescu, învingător în fața unui alt turc, Murat Meric (15-13). Marton Mezinger s-a calificat și el în turul al treilea cu o victorie (15-6) la belgianul Lars Toch. Marton a trecut și de turul trei, unde l-a învins pe germanul Max Straub, cu 15-9. Pasul mai departe l-a făcut și Florin, învingător cu 15-9 în meciul cu germanul Benedict Schenkegel.

Rareș Marghescu s-a oprit în turul al treilea, fiind întrecut de rusul Arseniy Antokhin, cu 15-7.

În 16-imi, Marton Mezinger a cedat la mare luptă, scor 14-15, în fața turcului Efe Halis Elibol, iar Florin Mirică a fost învins de spaniolul Jaime De la Cal Guijarro, cu 15-10.

În clasamentul final, Florin Mirică a fost al 18-lea, Marton Mezinger s-a clasat pe locul 27, Rareș Marghescu pe 35.

Masculin, echipe

În turneul pe echipe, România (Rareș Marghescu, Marton Mezinger, Florin Mirică, Horia Nistor) a pierdut în turul al doilea cu Italia, scor 27-45, și a intrat în turneul pentru locurile 9-16. A urmat o înfrângere cu Germania (39-43) și o victorie cu 45-44 în fața Belgiei, iar băieții noștri au disputat meciul de clasament pentru locul 13, împotriva echipei din Hong Kong. Tricolorii s-au impus cu 45-34 și s-a clasat pe poziția a 13-a în ierarhia finală.