Cupa Mondială la sabie juniori – Sosnowiec (Polonia)

Feminin – echipe

În concursul feminin pe echipe, România (Maria Badea, Emma Iacob, Ilinca Pantiș, Denisa Șerban) a ocupat la final locul al șaptelea. Tricolorele au depășit faza optimilor după victoria cu 45-33 obținută în fața Egiptului. Contrar scorului final, victoria noastră nu a venit foarte ușor. Egiptencele au condus mai mult de jumătate din meci, având 25-20 după releul al cincilea. Au urmat însă patru relee pe care Ilinca, Denisa și Maria le-au câștigat la pas întorcând scorul în favoarea noastră și încheind meciul cu 45-33.

În sferturi, România a fost întrecută de Statele Unite cu 45-26 și fetele noastre au intrat în turneul pentru locurile 5-8. Aici au cedat primul meci, 36-45 cu Germania, dar au învins Bulgaria cu 45-40, în partida de clasament pentru locul 7, în care am controlat meciul, am avut ceva emoții în penultimul releu, când bulgăroaicele au fost aproape de egalare, dar am învins la patru puncte diferență după victoria cu 5-2 a Ilincăi Pantiș din ultimul releu.

Masculin – individual

În turneul individual masculin, doar Nicolas Lupu nu a trecut de faza grupelor.

Din calificări, pe tabloul principal au intrat Casian Cîdu, care l-a învins pe francezul Guilhem Jalabert cu 15-12, Eduard Dragomir – cu victorie la americanul Jaden Callahan (15-12) și Mihnea Enache – succes la limită (15-14) cu americanul Cody Ji. Cosmin Stan a fost eliminat de către rusul Serghei Somov, în fața căruia a pierdut cu 10-15, iar Marco Șovar a edat cu Lucas Guilley (Franța), scor 7-15.

Radu Nițu și Ionuț Duțu au mers direct pe tabloul principal

Pe tabloul de 64, Casian Cîdu a făcut pasul spre 16-imi după victoria din meciul cu francezul Pierre Blasco (15-8). Exemplul său a fost urmat de Radu Nițu (succes cu 15-13 în partida cu maghiarul Endre Marcell Banyay) și Eduard Dragomir (15-9 cu Elias Andre Mahaman Girault, din Niger)

Ionuț Duțu a fost eliminat în primul tur al tabloului principal de către Bertalan Toth (Ungaria), care a învins cu 15-6, același lucru întâmplându-se și în cazul lui Mihnea Enache, surclasat de spaniolul Santiago Madrigal cu 15-6.

Din păcate, 16-imile au fost punctul terminus pentru sabrerii tricolori. Casian Cîdu a cedat cu 8-15 la germanul Colin Heathcock. Radu Nițu a pierdut meciul cu maghiarul Mirko Petrucz (12-15), iar Eduard Dragomir a fost întrecut cu 15-2 de către americanul Colby Harley. În clasamentul final, Radu Nițu a fost al 20-lea, Casian Cîdu și Eduard Dragomir au ocupat locurile 31 și 32, iar Ionuț Duțu s-a clasat pe poziția a 34-a.