Campionatele Mondiale de Scrimă pentru Cadeți și Juniori – Cairo 2021

România (Karina Vasile, Andreea Dincă, Emilia Corbu și Teodora Șofran – antrenor Ana Pavel) a început concursul rezervat echipelor de junioare la floretă împotriva reprezentativei Algeriei. A fost un meci fără probleme pentru fetele noastre, care nu au cedat nicio clipă inițiativa, au condus detașat și au câștigat cu 45-25. În sferturile de finală a urmat întâlnirea cu echipa Franței. După un start în care s-a mers cap la cap, tricolorele au preluat conducerea  și s-au menținut în frunte până la final, învingând echipa din Hexagon cu 45-35.

Semifinalele le-au adus româncelor ca adversară echipa Statelor Unite. Americancele au început tare și au condus și la o diferență de nouă puncte. Tricolorele, cu două cadete în echipă – Karina Vasile și Andreea Dincă – au încercat să revină în meci și, pe final, le-au dat emoții adversarelor, apropiindu-se la câteva puncte. S-a terminat însă 45-41 pentru Statele Unite și echipa noastră mergea să lupte pentru medalia de bronz.

În finala mică România a întâlnit puternica echipă a Ucrainei. Din păcate experiența acestora din urmă s-a dovedit un avantaj important, iar foarte tânăra noastră reprezentativă a cedat, în cele din urmă, cu 29-45, ocupând la finalul competiției un meritat loc 4.

Credit foto: FIE