Eden Cup – FIE Junior World Cup – Londra 2022

Floretă, feminin, echipe

România (Andreea Dincă, Paula Radu, Teodora Șofran, Karina Vasile) a intrat în competiție în faza optimilor, unde a învins Suedia cu 42-18. În sferturi, fetele noastre au pierdut meciul disputat împotriva Canadei, scor 23-45, și au intrat în turneul pentru locurile 5-8. Aici tricolorele au cedat cu Franța (29-45) și au pierdut greu în meciul pentru locul 7, unde Marea Britanie s-a impus cu 45-41, România terminând pe locul 8.

Floretă, masculin, individual

Alexandru Macovei a intrat în concurs luptând în grupa 16, unde a adunat trei victorii din șase meciuri. A promovat pe tablou, direct în turul al doilea, unde l-a întâlnit pe qatarezul Khaled Aref Hussein, în fața căruia a cedat cu 3-15, ocupând

locul 109 în ierarhia finală.

Floretă, feminin, individual

În competiția individuală feminină s-au înscris 162 de concurente, dintre care patru au fost din țara noastră: Andreea Dincă, Paula Radu, Teodora Șofran și Karina Vasile. Toate cele patru fete au trecut mai departe de faza grupelor, intrând pe tablou.

Andreea Dincă a trecut de primul tur printr-o victorie cu 15-7 la Claudia Portillo, din Spania. În turul secund, Andreea a eliminat-o pe Hanna Wojtas (Ungaria), cu 15-12, însă Andreea a fost învinsă în șaisprezecimi de către italianca Matilde Molinari, cu 15-9.

Karina Vasile a trecut de primul tur cu un succes obținut în fața unei concurente din Spania, Carmen Osende, de care a dispus cu 15-7. Karina a părăsit competiția în turul al doilea, unde a pierdut cu 10-15 la Margherita Lorenzi (Italia).

Teodora Șofran a fost eliminată în primul tur de către poloneza Malwina Kolodziejczyk, care a învins-o pe 15-5. Paula Radu a ieșit din competiție tot din primul tur, după ce a cedat cu scorul de 9-15 în meciul cu Celia Hohenadel (Germania).

La final, Andreea Dincă s-a clasat pe poziția 26, Karina Vasile a fost a 55-a, Teodora Șofran a încheiat pe locul 80, iar Paula Radu pe 93.