Calendarul 2020-2021

Dacă federațiile naționale participante nu sunt împiedicate să ia parte la competiții din diverse cauze (anularea zborurilor, probleme de viză, stadiul de antrenament, restricțiile medicale sau carantină), reluarea competițiilor se va face la 1 noiembrie 2020, atât la seniori cât și la juniori, conform calendarului aprobat de Comitetul Executiv în februarie 2020. Competițiile satelit programate în septembrie și octombrie 2020 sunt anulate. Dacă unele concursuri nu vor putea fi organizate conform planului aprobat, ele nu vor fi reprogramate ci anulate.

FIE a mai decis, în urma consultărilor cu Comisia Medicală și Comisia Sportivă, să anuleze edițiile din 2020 ale Campionatelor Mondiale de cadeți și juniori și a Campionatului Mondial pentru Veterani. Totodată, din cauza amânarii Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru anul 2021, ediția din 2021 a Campionatului Mondial pentru seniori a fost reprogramată pentru anul 2022, urmând să se desfășoare tot la Cairo.

Punctele de la Campionatul Mondial pentru juniori din 2019 vor fi păstrate la începutul sezonului 2020-2021, până la Campionatul Mondial pentru juniori 2021, din aprilie, de la Cairo.

În ceea ce privește calificările olimpice, FIE a decis ca, în măsura în care organizatorii desemnați își anunță disponibilitatea, ultimele concursuri de calificare (un turneu de Grand Prix și 4 turnee de Cupă Mondială) se vor desfășura în anul 2021, la aceleași date și în aceleași localități în care au fost programate inițial pentru anul 2020. Ele vor fi urmate de calificările zonale – între 15 și 30 aprilie 2021, cu aceiași organizatori, dacă aceștia sunt de acord.

Rankingul calificărilor olimpice, la seniori, va rămâne înghețat la nivelul lunii martie 2020 până în momentul organizării turneului de Grand Prix și ale celor patru concursuri de Cupă Mondială care vor conta pentru calificările olimpice. Atunci acest ranking va fi reactivat. Lista competițiilor care vor puncta în continuare pentru tabloul de eliminare directă de la Jocurile Olimpice este următoarea:

– Turneul de Grand Prix și cele patru concursuri de Cupă Mondială care vor conta pentru calificările olimpice (martie 2021);

– Cupele Mondiale, Grand Prix-urile și Campionatele Zonale ale seniorilor care se vor disputa după încheierea calificărilor olimpice.

Pentru a evita afectarea rankingului înghețat pentru calificările olimpice, se va stabili un ranking paralel pentru concursurile seniorilor. Punctele obținute în competițiile care se vor disputa din noiembrie 2020 până în februarie 2021 vor fi integrate în acest ranking paralel.

Punctele cu care vor fi porni sportivii în rankingul paralel vor fi aceleași pe care aceștia le acumulaseră la nivelul lunii martie 2020, atunci când concursurile au fost întrerupte.

Punctele obținute în acest ranking paralel vor fi integrate în rankingul competițiilor pentru seniori după Jocurile Olimpice.