Sabie, masculin, cadeți, echipe

Echipa masculină de cadeți a câștigat medalia de aur duminică, după ce a trecut, pe rând, de Grecia 2 (45-21), Grecia 1 (45-32) și Turcia 3 (45-28). În semifinale tricolorii au trecut de Turcia (45-42) pentru ca în finală adversarii celor patru sportivi români (Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva, Cristian Macovei) să fie Franța. A fost o finală de infarct, cu răsturnări de situație și cu o evoluție excelentă a băieților noștri. Înaintea ultimului releu, francezii conduceau cu 40-35, dar Casian Cîdu a fost impecabil, s-a impus cu 10-2 în fața lui Remy Baysal și a adus victoria României cu 45-42.

România 2 (David Nicolae Militaru, Tudor Moise, Andrei Busuioc, Cristian Gavrilă) s-a clasat pe locul 23, pe 36 a fost România 3 (Alexandru Miculescu, Nichita Nistor, Chrisley Tatulescu, Mihnea Munteanu). România 4 (Tudor Ioan Borcea, Horia Nițu, Sergiu Vasilescu, Michael Ene) s-a clasat pe 38, iar România 5 (Sebastian Căpățână, Rareș Munteanu, Ștefan Tomac) pe 39.

 

Sabie, feminin, cadeți, individual

Amalia Covaliu a câștigat medalia de argint după ce a reușit să obțină 12 victorii pentru a accede în finala concursului. Aici a disputat un meci electrizant cu Csenge Konya (Ungaria) în fața căreia a cedat la ultima tușă, cu 14-15. Dintre sportivele tricolore, Alexandra Mitrușa fost pe locul14, Anastasia Fusea s-a clasat pe 45, iar Andreea Beatrice Adăniloaie a încheiat pe 46. Alte clasări ale româncelor: Adelina Elena Butum – 65, Adriana Maria Geatara – 66, Rosemarie Benciu – 71, Ema Cîrligeanu – 77 , Sofia Corlătescu – 89.

 

Sabie, masculin, cadeți, individual

Casian Cîdu a reușit să câștige medalia de argint a concursului după un traseu pe parcursul căruia i-a eliminat, în optimi și sferturi, pe americanii William Holz (15-10) și Lev Ermakov (15-11), iar în semifinale pe italianul Matteo Ottaviani (15-11). Casian a pierdut finala cu un alt italian, Francesco Pagano, în fața căruia a cedat cu 6-15. În același concurs, Dacian Enache a ocupat locul 8, David Nicolae Militaru – locul 59, Tudor Moise – locul 67, Alexandru Miculescu – locul 79, Alexandru Eva – locul 88, Cristian Gavrilă – locul 96.

 

Sabie, feminin, cadeți, echipe

În concursul feminin pe echipe, România 2 (Adelina Elena Butum, Ioana Guliciuc, Ștefania Boncioagă, Yasmin Sezer) s-a clasat pe poziția a 12-a, România 1 (Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruș) a fost a 17-a, iar România 3 (Maria Bădulescu, Ana Dejescu, Teona Maria Icnoțiu, Ema Cîrligeanu) a încheiat pe locul 20.

România 4 (Andreea Mitruș, Petra Pătrănoiu, Eva Bobeș, Alexia Lorena Dan) a fost pe 23, iar România 5 (Ioana Condrea, Alexia Grosu, Daria Miron) s-a clasat pe locul 36

.