La Madrid, cu președintele COSR, Mihai Covaliu, aflat în tribună, sportivii tricolori au început bine un concurs în cadrul căruia se pot câștiga puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Iulian Teodosiu l-a învins pe chinezul Yang Lu, cu 15-13, apoi a trecut de un alt sabrer din China, Yinghui Yan, cu 15-8. și îl va înfrunta mâine pe Lorenzo Roma (Italia).

Tiberiu Dolniceanu l-a învins pe italianul Riccardo Nuccio cu 15-11 și urma să îl întâlnească pe un alt român, Florin Zalomir. Din păcate, acesta din urmă a abandonat, acuzând o întindere musculară, astfel că Dolniceanu se va confrunta mâine cu rusul Kamil Ibragimov.

Înainte de meciul abandonat în fața lui Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir reușise să îl elimine pe spaniolul Oriol Farre, pe care îl învinsese cu 15-14.

Surpriza a venit de la vicecampionul mondial de la juniori, George Dragomir, care cu trei victorii a ajuns pe tabloul principal. El l-a învins pe Rafael Western Reyes (Puerto Rico), cu 15-14, apoi l-a întrecut pe maghiarul Bence Gemesi, cu 15-9, pentru ca în ultimul meci să îl învingă pe turcul Enver Yildirim, cu 15-5. Mâine el îl va avea ca adversar pe italianul Luca Curatolli.

Alin Badea este calificat direct pe tabloul principal, unde îl va întâlni, mâine, pe Gabriele Foschini (Italia).

Mădălin Bucur a pierdut la o singură tușă, în fața francezului Baptiste Dubarry, 14-15.

Foto: FIE/Bizzi Team