Localitatea engleză Chichester a găzduit sâmbătă și duminică, 20 și 21 februarie, a cincea etapă din Circuitul European U14 la spadă, floretă și sabie, masculin și feminin.
În total, peste 300 de sportivi au participat la întrecerea de la Chichester, iar România a fost reprezentată în proba de spadă feminin de patru sportive de la ACS Stesial, după cum urmează: Cristina Constantinescu, Ioana Drăghici, Ana Maria Melintescu și Andrada Ghica. Antrenor: Alina Ciuculescu.
În proba masculină, România a fost reprezentată de Florin Mirică, de la CS UNEFS București.
Sportivele din România s-au descurcat excelent în Anglia și au reușit să urce de trei ori pe podium: Cristina Constantinescu – locul 1, Ioana Drăghici – locul 3, Andrada Ghica – locul 3. Ana Maria Melintescu s-a oprit pe tabloul de 8 și a încheiat întrecerea de la Chichester pe locul șase. Au tras 17 sportive.
La băieți, Florin Mirică s-a clasat pe locul șapte. Au tras 21 de sportivi.
Următoarea etapă din Circuitul European U14 la spadă feminin va avea loc la București, în perioada 23-24 aprilie.
Confederația Europeană de Scrimă a demarat la începutul lunii decembrie a anului trecut un nou proiect extrem de ambițios și binevenit pentru scrimerii din întreaga Europă.
Astfel, sâmbătă, 5 decembrie 2015 a debutat primul sezon din Circuitul European U14. Întrecerile au loc la toate cele trei arme – spadă, floretă și sabie – la feminin și masculin, doar la individual.
Țara noastră va găzdui și ea un concurs în cadrul acestui Circuit European U14. În perioada 23-24 aprilie, la București va avea loc etapa a șasea din Circuitul European U14 la spadă.
Calendarul complet al primului sezon din Circuitul European U14 poate fi văzut mai jos.
pdficon
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans