Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți și juniori

Sabie, cadeți, masculin, echipe

Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva și Cristian Macovei au adus a cincea medalie a României la această ediție a Campionatului European pentru cadeți și juniori. Echipa noastră a debutat cu o victorie la echipa Georgiei, scor 45-10. A urmat Franța, în sferturi, și o victorie a tricolorilor cu 45-38. Semifinala cu Germania a fost echilibrată până în releul al patrulea, la finele căruia adversarii conduceau cu 20-18, însă Casian Cîdu l-a învins cu 7-3 pe Tim von der Weppen, iar Dacian Enache a dispus cu 5-0 de Moritz Schenkel, iar tricolorii au condus cu 30-23, avantak consistent pe care nu l-au mai cedat. S-a încheiatc 45-35 pentru români, care s-au calificat în finala concursului, unde au înfruntat Italia. Squadra Azzura a fost însă un adversar de un alt calibru, care s-a și impus cu 45-30, iar tricolorii au câștigat medalia de argint, fiind vicecampionii europeni ai probei.

 

Spadă, cadeți, feminin, echipe

Echipa tricoloră (Andreea Muntean, Alexandra Drăgan, Erica Badea, Natalia Constantin) a învins Marea Britanie în optimile de finală, scor 45-39, dar a cedat în sferturi, cu 26-45, în fața viitoarei campioane europene, Ungaria. Fetele au intrat în turneul pentru locurile 5-8, unde au pierdut meciul cu Elveția (32-45) și au câștigat meciul de clasament cu Israel, 45-43, ocupând la finalul concursului locul 7.

 

Floretă, cadeți, masculin, echipe

România (Darius Malekshahian, Felix Dogariu, Victor Baciu) a cedat încă din primul tur al tabloului, 27-45 cu Țările de Jos. Echipa noastră s-a clasat pe locul 18 în ierarhia finală.