57 de spadasine s-au aliniat la startul probei individuale a Campionatului Național pentru speranțe, concurs desfășurat astăzi în sala Floreasca. Cele patru fete calificate în semifinale au avut parte, în sferturi, de victorii clare, singura dispută de muchie de cuțit fiind cea dintre Renata Axinte și Ioana Drăghici, încheiată cu victoria Renatei  la o singură tușă, 10-9. În rest, Theodora Ion a trecut de Andreea Niculai cu 15-6, Maria Stan a învins-o pe Alexandra Drăgan cu 15-7, în timp ce Andreea Muntean (care o eliminase în optimi pe Emma Sont, de la Steaua, cu 15-12), a avut câștig de cauză în fața Ilincăi Ionescu (15-9).

Semifinalele au fost extrem de interesante și s-au încheiat cu același scor, 15-12. Calificate în ultimul act au fost Renata Axinte și Andreea Muntean, Renata reușind să câștige finala și odată cu ea titlul național, după o victorie cu 15-8.

Clasamentul primelor opt a fost următorul: 1. Renata Axinte (CS Dinamo București), 2. Andreea Muntean (LPS Bihorul Oradea), 3 – Theodora Ion (CS Farul Constanța) și Maria Stan (CSȘ 1 Constanța), 5. Alexandra Drăgan (LPS Bihorul Oradea), 6. Ioana Drăghici (CS Dinamo București), 7. Andreea Niculai (CSȘ 1 Constanța), 8. Ilinca Ionescu (CSA Steaua București).

Mâine, începând cu ora 9:00, pe planșele de concurs de la sala Floreasca începe lupta în întrecerea feminină pe echipe.