După sferturi, concursul feminin de floretă disputat ieri a devenit o afacere în doi pentru ACS Floreta Timișoara și ACS Corona Brașov, fiecare club trimițând în semifinale câte două reprezentante. Astfel, pentru accederea în finală s-au duelat ”în familie” timișorenele Miruna Husu și Miti Ingrid Bikvalvi, dar și brașovencele Darra Cișmaș și Enya Male. Învingătoarea din prima confruntare a ieșit Miruna Husu care s-a impus cu 10-9 în fața lui Miti Ingrid, în vreme ce a doua semifinală a fost câștigată, cu 10-7, de Enya Male. În ultimul act s-a impus la mare luptă Miruna Husu, cu 10-9. Clasamentul a arătat astfel în partea lui superioară:

  1. Miruna Husu (ACS Floreta Timișoara – antrenori Iulian Teacă, Teofil Moisuc, Petra Magyar)
  2. Enya Male (ACS Corona Brașov – antrenori Nona Cișmaș, Matei Piukovici, Dorin Moraru)
  3. Darra Cișmaș (ACS Corona Brașov – antrenori Nona Cișmaș, Matei Piukovici, Dorin Moraru)
  4. Miti Ingrid Bikvalvi (ACS Floreta Timișoara – antrenori Iulian Teacă, Teofil Moisuc, Petra Magyar)
  5. Catinca Polschi (ACS Floreta Timișoara)
  6. Maria Chiorean (CA Satu Mare)
  7. Denisa Pescăruș (ACS Corona Brașov)
  8. Alexia Stan (CSȘ Triumf București)

Premierea a fost oficiată de singura campioană olimpică la individual din istoria scrimei românești – Laura Badea-Cârlescu, medaliată cu aur la JO de la Atlanta 1996, dar în al cărei palmares mai figurează alte șase titluri mondiale sau europene la individual sau cu echipa.

Felicitări sportivilor, antrenorilor și părinților!

Mulțumiri sponsorului nostru principal – DCN Eu, și sponsorilor noștri – Sloop, Tempera Advertising, Xerox, La Vitta, Nemira și Panasonic.