În proba feminină de sabie, Bianca Pascu a trecut de faza grupelor cu trei victorii înregistrate, iar în primul tur de pe tabloul principal de 64 a învins-o pe campioana olimpică de la Rio 2016, Yana Egorian (Rusia) cu 15-12. A urmat o victorie cu italianca Martina Criscio (15-12), dar și o înfrângere la o singură tușă în optimi, la franțuzoaica Manon Brunet (14-15), ocupanta locului 4 la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. Bianca s-a clasat în final pe locul 15, deși a avut o evoluție bună, cu un conținut tehnico-tactic deosebit.  Azi nu a fost să fie, dar suntem convinși că Bianca are toate șansele să realizeze performanțe deosebite și în viitor.

Andreea Lupu s-a calificat și ea din grupe, dar a fost eliminată în primul meci de pe tabloul principal de 64 după înfrângerea cu Araceli Navarro (Spania), în fața căreia a cedat cu 6-15. Andreea a terminat concursul pe poziția 49.

În schimb, cu câte o victorie în grupe, Maria Matei a încheiat pe locul 55, iar Loredana Dima pe locul 57.

În concursul masculin de floretă au participat doi tricolori. Benjamin Bodo a reușit o singură victorie în faza grupelor, terminând concursul pe locul 65, în vreme ce Silviu Roșu – fără victorie în grupă a încheiat pe locul 76.

Sursă foto: FIE/EFC/Bizzi Team