Toate floretistele tricolore s-au calificat pe tabloul principal, iar Mălina Călugăreanu și Emilia Corbu au fost chiar adversare directe în primul tur. S-a impus Mălina, cu 15-4. Românca a fost însă eliminată în 16-imi de italianca Alice Volpi, campioana mondială en-titre și viitoarea medaliată cu bronz a probei, care a câștigat cu 15-7. La final, Mălina s-a clasat pe locul 29, iar Emilia Corbu a încheiat pe poziția 36.

Maria Boldor a fost eliminată greu, la o singură tușă, de către Andrea Breteau (Spania), care s-a impus cu 14-13. Maria a terminat concursul pe poziția a 33-a.

Andreea Gheorghe a fost eliminată în primul tur de către Alexandra Senyuta (Ucraina), în fața căreia a pierdut cu 13-15. Andreea a ocupat la final locul 40.

Din cei patru spadasini români prezenți în concurs, doar doi au trecut de grupe, ambii cu câte patru victorii.

Mario Perșu a reușit o evoluție bună și un rezultat pe măsură. El a câștigat primul meci de pe tabloul principal, învingându-l pe Ruslan Eskov (Estonia) cu 15-11. În 16-imi Perșu a trecut și de cehul Jakub Jurka (15-12), pentru a pierde în optimi asaltul cu maghiarul Tibor Andrasfi, care l-a întrecut cu 15-10. Mario a ocupat la final locul 13.

Din păcate, Adrian Ciprian Szilagyi a cedat în primul tur al tabloului principal la luxemburghezul Flavio Giannotte, cu 9-15. Românul s-a clasat pe locul 48 în ierarhia generală.

Ceilalți doi tricolori prezenți în concurs nu s-au calificat din grupe, unde au avut doar câte o victorie, și au încheiat concursul pe pozițiile 83 (Andrei Timoce) și 88 (Alin Sbârcia).

Foto: EFC/Bizzi Team