Campionatul European de Scrimă Seniori

Sabie, masculin, individual

George Dragomir s-a clasat pe locul 7 în concursul de sabie masculin disputat astăzi la Basel, în Elveția, în cadrul Campionatului European de Scrimă pentru Seniori. George s-a calificat din grupe direct în 16-imile probei masculine individuale, unde l-a învins pe georgianul Mikhail Alpaidze, cu 15-11.  În optimi, sabrerul tricolor a trecut cu același scor, 15-11, și de turcul Enver Yildirim, calificându-se în sferturile de finală. Aici, George Dragomir l-a înfruntat pe triplul medaliat olimpic și multiplu campion european, italianul Luigi Semele, în fața căruia a cedat cu 5-15.

Răzvan Ursachi, Radu Nițu și Matei Cîdu au trecut și ei de faza grupelor, mergând in corpore pe tabloul principal. Aici, Răzvan Ursachi l-a învins în primul tur pe britanicul Barnaby Halliwell, cu 15-9, iar în turul secund a trecut cu 15-6 de polonezul Olaf Stasiak. Răzvan a cedat în optimile concursului, la italianul Luca Curatoli, care s-a impus cu 15-11.

Radu Nițu a trecut de turul întîi printr-o victorie categorică, 15-3 cu grecul Dimitiors Kafataridis. În al doilea tur, Radu a fost întrecut de italianul Michele Gallo, cu 15-10.

Matei Cîdu a fost învins în primul tur de germanul Leon Schlaffer, cu 15-13.

În ierarhia finală, George s-a clasat al 7-lea, în timp ce Răzvan Ursachi a ocupat locul 13, Radu Nițu a fost al 26-lea, iar Matei Cîdu al 33-lea.

Floretă, feminin, individual

În turneul feminin individual de floretă România s-a prezentat cu trei sportive. Dintre ele, Anca Săveanu nu a putut trece de faza grupelor. Mălina Călugăreanu și Emilia Corbu au intrat pe tablou, unde Mălina a dispus, în primul tur, de grecoaica Maria Stamos, cu 15-14. În turul secund Mălina a cedat cu 7-15 la italianca Arianna Errigo.

Emilia Corbu a pierdut în primul tur, 3-15 în fața britanicei Carolina Stutchbury.

În clasamentul final Mălina Călugăreanu a terminat pe locul 30, Emilia Corbu pe 44, iar Anca Săveanu pe 48.