Echipa naționala de floretă junioare a României este campioană a Europei! Emilia Corbu, Andreea Dincă, Teodora Șofran și Karina Vasile au luptat exemplar și au învins în finală Franța cu 45-36 pentru a aduce României prima medalie de aur de la această ediție a Campionatului European de Juniori! Alături de minunatele sportive, s-au aflat antrenorii Ana Pavel și Petre Ducu.

Povestea celei de-a treia medalii tricolore la Novi Sad a început dimineață. Echipa noastră a avut o zi excelentă și după ce a câștigat primul meci cu Moldova, scor 45-20, a urmat partida din sferturi cu Germania. Deși au început mai ezitant meciul, în releul 5 Emilia Corbu a readus speranțele și a trecut echipa pe plus, 22-18. Karina Vasile și Teodora Șofran au mărit diferența pentru ca finalul să îi aparțină Emiliei care a închis meciul, 45-33 și a trimis România în careul de ași, între primele patru echipe, și implicit în lupta pentru medalii. Ucraina a ieșit în fața tricolorelor în semifinale. Cu toată compasiunea pentru drama prin care trece națiunea vecină, tricolorele au luptat admirabil pe planșă pentru a ajunge în finală. Emilia Corbu, Andreea Dincă și Karina Vasile au avut controlul partidei până în releul al șaptelea. De la 10-1, la 35-25 româncele au condus detașat dar Olga Sopit a readus Ucraina în meci și a redus diferența la trei tușe, 36-39. Finalul i-a aparținut Emiliei Corbu. Tricolora a rezistat atacului Alinei Poloziuk. Românca a închis meciul la timp, 44-43. Victoria a însemnat calificarea în finala întrecerii și un obiectiv atins, medalie la această ediție a Europenelor. Adversar în ultimul a act a fost, în cele din urmă, Franța pentru că, după ce Suedia, Țările de Jos și Italia au refuzat să evolueze în fața Rusiei, în semifinale antrenorii și floretistele din Rusia s-au retras din competiție, iar franțuzoaicele au mers în finală. Acolo unde, după cum știți deja, România s-a impus și a câștigat titlul de campioană europeană a probei.

Echipele României la spadă feminin și sabie masculin au pierdut dramatic partidele pe care le-au disputat în compania Elveției, respectiv Germaniei, ambele în optimile competiției.
La spadă feminin, Cristina Constantinescu, Bianca Moroianu și Ema Șont au condus mai mult de jumătate din partidă dar finalul le-a aparținut elvețiencelor. Ultimul asalt a decis echipa câștigătoare. Elveția a învins cu 45-35 și s-a calficat mai departe.
La sabie masculin, România, cu Radu Nițu, Mihnea Enache și Casian Cîdu a întors meciul după un început mai slab și a fost la egalitate, 35-35, înaintea ultimului asalt. Din păcate, Radu Nițu nu a reușit să îl învingă pe Colin Heathcock și parcursul României spre zona de medalii s-a oprit în optimi.
Foto Bizzi Team