Echipele de sabie masculin seniori ale cluburilor CS Dinamo și CSA Steaua au participat la Cagliari, la turneul Cupei Europei (fosta Cupă a Campionilor Europeni).

CS Dinamo i-a avut în componență pe Iulian Teodosiu, Paul Ursachi, Rareș Ailinca și George Dragomir. Antrenorul echipei este Rareș Dumitrescu.

Pentru CSA Steaua au evoluat Alexandru Zmău, Matei Cîdu, Mihnea Enache și Dacian Enache.

În prima fază a competiției CS Dinamo a evoluat în grupa a doua, unde a reușit trei victorii din trei meciuri disputate: 45-18 cu Slovenia, 45-16 cu britanicii de la Camden Fencing Club și 45-33 cu France Clamart (Franța).

CSA Steaua a luptat în grupa  a treia, încheind cu două victorii (45-41 cu Ucraina și 45-29 cu Hapoel Ashkelon – Israel) și o înfrângere (31-45 cu Italia).

În primul tur al tabloului principal, optimile de finală, CSA Steaua a învins Slovenia, cu 45-25. În turul secund, sferturi, a intrat și CS Dinamo, care a eliminat Ucraina, cu 45-38. CSA Steaua a pierdut meciul cu Italia, în sferturi, cu scorul de 33-45.

„Militarii” au fost însă „răzbunați” de CS Dinamo, care s-a calificat în finala competiției cu o victorie la Italia, 45-40. În ultimul act, dinamoviștii au înfruntat Italia 2 – Fiamme Oro, echipa Poliției italiene, în fața căreia au pierdut greu, cu 43-45, adjudecându-și locul al doilea și medalia de argint.

CSA Steaua a încheiat pe locul al 6-lea.

Tot la Cagliari s-a disputat și turneul feminin al Cupei Europei la sabie. România a fost reprezentată de echipa CSA Steaua București, compusă din Greta Vereș, Alexandra Predescu, Cristina Constantinescu și Emma Șonț.

CSA Steaua a fost repartizată în grupa a patra, unde a reușit o victorie (45-30 cu Suedia) și două înfrângeri (30-35 cu Grenoble Parmentier – Franța, 38-43 cu Ucraina 2). Fetele noastre s-au calificat pe tabloul principal, unde, în primul tur, optimile de finală, au învins cu 45-34 formația spaniolă Club de Esgrima de Madrid, fiind eliminate în sferturi, unde au cedat cu 36-42 în fața Ucrainei. În ierarhia finală feminină, CSA Steaua s-a clasat pe locul 8.