Cei mai valoroși sportivi ai Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București” au fost premiați vineri, 23 decembrie, în cadrul Galei Laureaților 2016. La evenimentul găzduit de Ministerul Apărării Naționale, amfitrionul a fost Mihnea MOTOC, ministrul Apărării Naționale.
La deschiderea galei au fost prezenți seful Statului Major General Nicolae Ciucă, președintele C.S.A. „Steaua București” Cristian Petrea, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român George Boroi, președintele COSR, Mihai Covaliu și Narcisa Lecușanu, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului.
Tradiționala gală a fost deschisă cu intonarea imnului național. Primul care a luat cuvântul a fost președintele Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București”, Cristian Petrea. El i-a mulțumit ministrului Apărării Naționale Mihnea Motoc pentru amabilitatea de a-i primi pe laureații steliști la sediul Ministerului Apărării Naționale.
„Pentru noi este un motiv de mândrie faptul că reușim, cu mari eforturi desigur, să rămânem un pilon de bază al sportului românesc și fără falsă modestie, raportăm că suntem în continuare cel mai bun și, sperăm, și cel mai iubit club sportiv din România. Așa cum victoriile aduc victorii, așa și rezultatele bune ne obligă la altele și mai bune. Avem o tradiție valoroasă de apărat și de dus mai departe, de aceea ne propunem pentru anul care vine performanțe și recorduri de cel mai înalt nivel, în toate competițiile la care sportivii noștri vor participa”, a declarat Cristian Petrea.
„Mulțumesc celor care au pus umărul la realizarea rezultatelor anului 2016 – sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor, managerilor, personalului administrativ al clubului și nu în ultimul rând, domnului colonel George Boroi, cel care a condus acest club aproape 15 ani. Seriozitatea, responsabilitatea și dăruirea cu care se muncește în clubul Steaua sunt ingredientele succesului nostru. Mulțumim conducerii Ministerului Apărării Naționale – domnului ministru Mihnea Motoc, șefilor categoriilor de forțe, șefilor de direcții și structuri centrale pentru sprijinul necondiționat și pentru asigurarea condițiilor necesare bunei desfășurări a întregii activități a clubului. Fără acest sprijin, cu siguranță nici noi nu am fi putut să menținem cel mai iubit club din România la nivelul de performanță pe care notorietatea, tradiția și așteptările publicului larg îl reclamă și nu am fi putut da României o noapte magică la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, atunci când acești sportivi minunați au ridicat drapelul național pe cel mai înalt catarg”, a adăugat noul președinte al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București”.
La rândul său, ministrul Apărării Naționale Mihnea Motoc i-a felicitat pe sportivi și pe antrenori pentru dăruirea de care au dat dovadă și în acest an.
„Este în primul rând un ceas de aniversare și nu neapărat un prilej de bilanț. Cu toate acestea nu pot să nu punctez faptul că 2016 a fost un nou an încarcat de medalii pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. În al doilea rând notez și eu că anul acesta a fost unul olimpic, anul Jocurilor de Vară de la Rio de Janeiro. O ediție mai aparte, mai grea, care nu a fost lipsită de provocări, însă cu toate acestea este evident faptul că sportivii militari au punctat decisiv pentru palmaresul de ansamblu al lotului olimpic al României. Vă felicit și vă mulțumesc pentru aceste performanțe”, a declarat Mihnea Motoc.
„Dacă dorim să avem în continuare performață la nivel de vârf pe întreg spectrul de discipline sportive, dacă dorim în continuare să avem în România școli de formare a copiilor și tinerilor în cultul sportului atunci trebuie și putem să luăm exemplu de la conceptul implementat la CSA Steaua București”, a adăugat ministrul Apărării Naționale.

Evenimentul i-a avut în prim-plan pe cei mai performanți sportivi steliști, care au obținut rezultate remarcabile în
anul 2016. Titlul de „Juniorul Anului” i-a revenit halterofilei Sorina Hulpan, triplă medaliată cu aur la categoria 63 kg în cadrul Campionatul European. Premiul pentru „Echipa Anului” a fost acordat reprezentativei de polo masculin, campioană națională și medaliată cu argint la Cupa României. Echipa a fost  reprezentată la festivitate de către căpitanul ei, Mihai Drăgușin. George Epurescu a fost desemnat „Antrenorul Anului” pentru contribuția importantă adusă la cucerirea titlului olimpic de către echipa de spadă feminin.
A urmat premierea sportivilor steliști care ne-au reprezentat cu cinste la Campionatele Europene și Mondiale. Alina Vuc a fost desemnată „Laureat al Anului” pentru titlul de campioană mondială militară la lupte libere, categoria 48 kg. Bianca Răzor a fost premiată pentru contribuția adusă la succesul ștafetei feminine de 4×400 m, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de sală. Medaliat cu bronz atât la Campionatele Europene, cât și la Campionatele Mondiale, Alin Badea a fost recompensat pentru performanțele obținute alături de echipa masculină de sabie a României.
A urmat prezentarea sportivilor care au obținut rezultate deosebite la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Gimnastica masculină românească a supraviețuit în anul 2016 grație unui gimnast stelist. La 35 de ani, Marian Drăgulescu a câștigat două medalii de argint la Campionatele Europene, iar la Rio doar regulamentul l-a împiedicat să urce pe podium, deși a avut aceeași medie cu cea a medaliatului cu bronz. Pentru noi, Marian Drăgulescu este pe podium.
Barca amiral a sportului românesc a făcut o surpriză frumoasă la Rio, „alunecând” până pe podiumul olimpic, la un cioc de medalia de argint. Trei dintre componentele echipajului medaliat cu bronz sunt stelistele Iuliana Popa, Laura Oprea și Roxana Cogianu.
După 24 de ani, luptele românești au revenit pe podiumul olimpic în 2016 prin Albert Saritov, medaliat cu bronz la Rio.
Singurele campioane olimpice pentru sportul românesc în 2016 sunt reprezentantele Stelei. Simona Gherman, Simona Pop și Ana Maria Popescu sunt trei femei de succes care ne-au făcut să ne simțim mândri că suntem români. Echipa de spadă feminin a fost reprezentată astăzi de Ana Maria Popescu. Invitată să adreseze câteva cuvinte în numele sportivilor laureați, campioana olimpică a mulțumit tuturor celor implicați care au făcut posibile aceste rezultate.
„Mă bucur să văd că tradiția merge mai departe, ne întâlnim aici an de an. Mă bucur înca și mai mult să spun că la finalul acestui an, deși a fost unul foarte greu, datorită rezultatelor noastre, vă pot transmite că misiunea a fost îndeplinită domnule ministru”, a declarat Ana Maria Popescu.
Sportivilor și antrenorilor laureați le-au fost înmânate plachete și buchete de flori în semn de recunoștiință pentru performanțele realizate în acest an. De asemenea, președintele Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București” i-a oferit ministrului Apărării Naționale o plachetă în semn de mulțumire pentru sprijinul constant acordat sportului de înaltă performanță.
SURSA: text și foto CSA Steaua.ro

Aspect din timpul evenimentului
Aspect din timpul evenimentului
Aspect din timpul evenimentului
Aspect din timpul evenimentului