Toți cei cinci sabreri tricolori prezenți la Budapesta, în Cupa Ungariei, au reușit să treacă cu brio de faza grupelor, calificându-se direct în 16-imile tabloului principal. Aici sorții i-au pus față în față pe George Dragomir și Răzvan Stănescu, primul învingând cu 15-10 și mergând mai departe. În rest, șaisprezecimile au adus calificări pe linie pentru sportivii noștri. Răzvan Ursachi l-a învins cu 15-12 pe Lóránd Kóti, Alin Badea a dispus categoric (15-8) de Kristóf Nagy, iar Codrin Cozmuleanu impunându-se fără probleme în fața lui Goncalo De Barros Fonseca (15-7). În optimi George Dragomir l-a întrecut pe Tamás Etele Urbán, cu 15-8, Răzvan Ursachi a trecut de Lehel György (15-11), în vreme ce Alin Badea și Codrin Cozmuleanu au întrecut cu același scor, 15-13, pe Gergö Horváth, respectiv pe Konrád Ondrik.

Așadar, în sferturi am avut patru români calificați. Doi dintre aceștia și-au disputat între ei intrarea în semifinale. Este vorba de duelul dintre Alin Badea și Codrin Cozmuleanu, duel acontat de proaspătul campion al României, care s-a impus cu 15-8. Ceilalți doi sabreri tricolori au fost eliminați în această fază. Răzvan Ursachi a cedat greu în meciul cu Miklós Péch (14-15), iar George Dragomir a pierdut la Martin Nagy (11-15).

În semifinale, Alin a fost învins de Miklós Péch la o singură tușă (14-15), însă a obținut medalia de bronz a competiției. La final, Codrin Cozmuleanu a ocupat locul 5, Răzvan Ursachi – locul 6, George Dragomir – locul 8, iar Răzvan Stănescu – locul 22.