Vineri, 20 septembrie 2017, a debutat la Budapesta o nouă etapă din Circuitul European de floretă pentru cadeți. Prima probă din capitala Ungariei a fost cea de floretă masculin individual, iar la startul ei s-au prezentat 194 de sportivi din întreaga lume. România a fost reprezentată de șapte sportivi, iar cea mai bună clasare a obținut-o Alexandru Pîrva (CSA Steaua) – locul 31. Ceilalți floretiști români s-au clasat la final pe următoarele poziții: Alexandru Sîrb (CSA Steaua) – locul 84, Vlad Roșu (ACS Balestra) – locul 110, Petru Surcel (ACS Balestra) – locul 111, Răzvan Cristian (CSA Steaua) – locul 118, Gabriel Pavel (CSTA București) – locul 140, Luca Ioniță (ACS Balestra) – locul 159.
Podiumul probei de floretă masculin individual din cadrul etapei din Circuitul European de floretă cadeți de la Budapesta arată astfel: 1. Alessio Di Tomasso (Italia), 2. Filippo Macchi (Italia), 3. Daniil Fedorov (Rusia) și Cole Johnson (SUA).
Programul următoarelor două zile de concurs de la Budapesta este:
SÂMBĂTĂ, 21 OCTOMBRIE
Ora 10:00 – floretă feminin individual;
Ora 14:00 – floretă masculin echipe;
DUMINICĂ, 22 OCTOMBRIE
Ora 14:00 – floretă feminin echipe.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă din Circuitul European de floretă cadeți, va avea loc la Samorin, pentru fete, și la Salonic, pentru băieți, în perioada 4-5 noiembrie 2017.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția floretiștilor români la Budapesta.