Prestaţia excelentă a lui Adrian Dabija (17 ani) din weekend-ul trecut, de la Bratislava, din etapa a zecea a Circuitului European de spadă pentru cadeţi nu a rămas fără urmări. Astfel, începând de luni, 13 ianuarie, sportivul de la UNEFS Bucureşti a urcat pe prima poziţie a clasamentului Circuitului European de spadă pentru cadeţi. Dabija a strâns 272 de puncte, deşi a participat la doar şase din cele zece concursuri din acest sezon. Pe locul doi se află maghiarul Gergely Siklosi (224 de puncte), iar pe trei este francezul Romain Cannone (180 de puncte).
De altfel, Romain este cel care l-a învins pe Adrian Dabija în finala de duminică, 12 ianuarie, de la Bratislava, scor 15-12.
Adi este pregătit la UNEFS Bucureşti de către antrenorul Petrică Ungureanu, cel care vorbeşte despre ţelul suprem din 2014: “În acest an ne propunem să câştigăm o medalie la Jocurile Olimpice U17, care vor fi în China. Dar pentru asta trebuie ca Adi să fie în primii patru la Campionatul Mondial de la Plovdiv. E un drum bun, dar am încredere mare în Adrian”.
Următorul român clasat în topul Circuitului European de spadă pentru cadeţi este Nicuşor Florian Florea. Legitimat la CSS 1 Constanţa, Nicuşor se află pe poziţia 32, cu 69 de puncte. Clasamentul cuprinde 647 de sportivi.