Adrian Dabija, sportivul cu cea mai bună comportare de până acum pentru delegația României prezentă la Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori de la Jerusalim, locul șase în proba de spadă cadeți individual masculin, a sosit marți la prânz în țară. Ușor dezamăgit de faptul că a ratat la mustață o medalie, Dabija a promis însă că se va revanșa la Mondialele de la Plovdiv. “A fost destul de greu la Europene. Fiecare țară și-a adus cei mai buni patru scrimeri. Dacă în Circuitul European îi întâlneam în fazele superioare, acuma a trebuit să mă lupt cu ei încă din primele tururi. Cu italianul (n.r. – Federico Vismara) totul a plecat de la cap. Mi s-au blocat toți mușchii și nu am putut să reacționez. Dorința de a lua o medalie m-a emoționat foarte mult. Dar a fost o lecție. Sper să învăț din ea cât mai multe și voi încerca să mă revanșez la Mondiale”, a declarat Dabija pentru www.frscrima.ro.
Spadasinul de 17 ani a avut o comportare bună în Israel și chiar dacă nu a cucerit nicio medalie, evoluția sa ne dă speranțe pentru viitoarele competiții din acest an.
După ce a trecut cu bine de grupa preliminară (cu patru victorii în sașe dueluri), Dabija și-a înșirat adversarii până în sferturi:  Eduard Hovikyan (Armenia), scor 15-8, în turul I, Omer Kaan Oztunc (Turcia), scor 15-4, în turul II, Cosimo Martini (Italia), scor 15-12, în optimi. Din păcate, în sferturi, Adrian Dabija a fost învins fără drept de apel de Federico Vismara (Italia), scor 15-6, și a încheiat concursul pe locul șase.

Românul este pregătit la clubul Engarde UNEFS de antrenorul Petrică Ungureanu.