Memorialul “Pongracz Antal” la spadă seniori masculin de la Târgu Mureş a ajuns în 2018 la ediţia cu numărul nouă. Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 30 de spadasini din București, Craiova, Constanța, Brașov, Satu Mare și Târgu Mureș s-au duelat începând cu ora 09:00 în sala mare de sport cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. În acest an, întrecerea a fost câștigată de către Adrian Dabija, de la CS Dinamo. În finală, Adrian Dabija a dispus de Adam Macka de la CSM Satu Mare.
Concursul a fost organizat de către CSU Târgu Mureș și Asociția Dr. Pongracz Antal, cu sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.
Clasamentul complet al concursului de azi arată astfel:

Cine a fost Pongracz Antal?

P Antal

Pongracz Antal a fost unul dintre cei mai buni spadasini pe care i-a avut România. Campion mondial de tineret în 1967, Pongracz Antal a participat de trei ori la Jocurile Olimpice unde a obţinut două locuri patru şi o dată a terminat pe poziţia a şasea. A câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua şi are în palmares nenumărate titluri de campion naţionale şi cupe ale României. Fost medic stomatolog şi reputat profesor de medicină, Pongracz Antal a decedat în 2008, când ar fi împlinit 60 de ani.
GALERIE FOTO de la concursul de azi de la Târgu Mureș puteți vedea AICI.
Nu uitați să urmăriți Federația Română de Scrimă pe următoarele conturi de socializare:
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
YOUTUBE
FOTO: FIE