În perioada 12-28 iunie la Baku (Azerbadjan) va avea loc prima ediție a Jocurilor Europene. Scrima se numără printre sporturile care vor fi reprezentate la Baku, iar România are sportivi calificați în patru din cele șase probe. Deja calificați sunt componenții loturilor de sabie masculin și spadă feminin (câte patru la fiecare armă), care vor trage atât la individual cât și la echipe. Alături de aceștia și-au mai câștigat dreptul de a participa Maria Boldor (floretă feminin) și Bianca Pascu (sabie feminin).
Pentru probele de floretă și spadă masculin, România a trimis doi sportivi la concursul de calificare de la Budapesta, din perioada 20-21 decembrie. Este vorba de Alin Mitrică (CSU Craiova), la spadă, și Radu Dărăban (CSU Cluj), la floretă. Cei doi sunt campioni naționali în exercițiu și vor încerca la Budapesta să compleze delegația României care va concura vara viitoare la Baku.
Programul concursului de calificare din capital Ungariei este următorul:
Sâmbătă, 20 decembrie: floretă masculin, spadă feminin, sabie masculin;
Duminică, 21 decembrie: floretă feminin, spadă masculin, sabie feminin.
Sâmbătă, în prima zi de concurs, va intra pe planșă, de la ora 12:00, ora României, floretistul Radu Dărăban, de la CSU Cluj Napoca. El a fost distribuit în grupa preliminară doi, și va trage astfel:

grupa Daraban
Pentru a se califica la Jocurile Europene de la Baku, Radu trebuie să termine concursul în primii patru.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția lui Radu Dărăban la Budapesta.


UPDATE, ora 14:00 – Radu Dărăban a câștigat fără probleme grupa preliminară reușind patru victorii în tot atâtea partide. Rezultatele din grupă au fost:

rez Daraban


UPDATE, ora 15:00 – Radu Dărăban s-a calificat la Jocurile Europene de la Baku. Pe tabloul de 8, sportivul de la CSU Cluj Napoca s-a învins pe Luka Gaganidze, scor 15-8. Ajungând în primii patru, floretistul român a obținut automat calificarea la competiția de la Baku, din 2015. Mai mult, Radu a terminat pe locul 1, în clasamentul realizat de organizatorii turneului de calificare, de la Budapesta.

clasament Radu Daraban

Radu Daraban pe locul 1 la calificari la floreta masculin Radu Daraban si Peter Habala
FOTO: Cristian Mihai