Etapa de Cupă Mondială la spadă feminin din Barcelona debutează vineri, 23 ianuarie, cu faza calificărilor în concursul individual. În această fază, România are șapte sportive: Simona Pop, Loredana Dinu, Anca Măroiu, Maria Udrea, Amalia Tătăran, Ioana Dumitru și Ana Maria Constantin.
Cele șapte intră în grupele preliminare de la ora 10:00, ora României, după cum urmează:

1.grupa Tataran 2.grupa Dinu 3.grupa Maroiu 4.grupa Dumitru 5.grupa Udrea 6.grupa Constantin 7.grupa Pop
Trebuie amintit faptul că Loredana Dinu și Anca Măroiu revin cu această ocazie în concursurile oficiale după o pauză de doi ani și jumătate. Cele două au luat o pauză după Jocurile Olimpice de la Londra (2012), iar acum țintesc o nouă calificare la Jocurile Olimpice, în 2016, la Rio de Janeiro.
Direct calificate pe tabloul principal de 64 sunt Ana Maria Brânză și Simona Gherman. Ele vor intra în concurs sâmbătă.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția fetelor noastre la Barcelona.


UPDATE, ora 11:35 – Vezi primele fotografii cu Loredana Dinu și Anca Măroiu pe planșă în concursul de la Barcelona, primul de la revenirea în activitate.

Amalia Tataran (1) Amalia Tataran (2) Anca Maroiu tipa Branza, Gherman si Constantin Dan Podeanu cu Simona Pop Ioana Dumitru Loredana Dinu cu Ioana Dumitru, Simona Gherman, Ana Constantin Loredana Dinu cu Simona Gherman Loredana Dinu pe plansa (1) Loredana Dinu pe plansa (2) Loredana Dinu Maria Udrea cu Amalia Tataran Maria Udrea Podeanu cu Ioana Dumitru Podeanu, Dumitru, Branza, Gherman si Constantin Simona Gherman cu Anca Maroiu Simona Pop

FOTO: Marie-Lan Tay Pamart


UPDATE, ora 11:59 – Loredana Dinu, Anca Măroiu și Amalia Tătăran și-au încheiat evoluția în grupele preliminare. Rezultatele celor trei au fost:

1.rez Tataran 2.rez Dinu 3.rez Maroiu


UPDATE, ora 13:54 – Simona Pop, Ana Maria Constantin și Maria Udrea au încheiat și ele evoluția în grupele preliminare. Rezultatele lor au fost următoarele:

5.rez Udrea 6.rez Constantin 7.rez Pop


UPDATE, ora 14:00 – Ioana Dumitru a încheiat și ea grupa preliminară. Rezultatele ei au fost:

4.rez Dumitru


UPDATE, ora 14:05 – În urma rezultatelor din grupe, toate cele șapte spadasine din România au trecut mai departe în preliminarii. Simona Pop, Loredana Dinu, Anca Măroiu, Maria Udrea, Amalia Tătăran și Ioana Dumitru  vor trage în eliminările directe pentru a ajunge pe tabloul principal de 64 de mâine. Ana Maria Constantin s-a calificat direct pe tabloul principal de 64.


UPDATE, ora 15:28 – Rezultatele fetelor noastre pe tabloul preliminar de 128 sunt următoarele:
Simona Pop – Zse Ka Yan (Canada) 14-13
Ioana Dumitru – Martina Olexova (Cehia) 15-14
Maria Udrea – Kamyla Pitka (Polonia) 11-12
Amalia Tătăran – Chui Ling Yeung (Hong Kong) 15-5
Loredana Dinu – Amy Reynolds (Australia) 15-11
Anca Măroiu – Marta Ferrari (Italia) 10-15.


UPDATE, ora 16:33 – Programul pe care-l au Simona Pop, Ioana Dumitru, Amalia Tărăran și Loredana Dinu pe tabloul preliminar de 64 arată astfel:
Simona Pop – Anja Schuenke (Germania)
Loredana Dinu – Imke Duplitzer (Germania)
Amalia Tătăran – Alexandra Ehler (Germania)
Ioana Dumitru – Anna Van Brummen (SUA).


UPDATE, ora 16:41 – Simona Pop a fost eliminată pe tabloul preliminar de 64. Sportiva de la CSA Steaua a pierdut meciul cu Anja Schuenke (Germania), scor 11-15.


UPDATE, ora 16:48 – Loredana Dinu a părăsit și ea concursul pe tabloul preliminar de 64. Sportiva de la CS Dinamo a pierdut cu Imke Duplitzer (Germania), scor 12-15.


UPDATE, ora 16:51 – Ioana Dumitru este a treia româncă eliminată pe tabloul preliminar de 64. Spadasina de la CS Dinamoa a cedat după un meci dramatic în fața sportivei Anna Van Brummen (SUA), scor 14-15.


UPDATE, ora 116:56 – Amalia Tătăran a învins-o cu 15-12 pe Alexandra Ehler (Germania) și s-a calificat pe tabloul principal de 64 la Cupa Mondială de spadă seniori din Barcelona.
Concluzie: România va avea sâmbătă, 24 ianuarie, patru spadasine pe tabloul principal de 64 al etapei de Cupă Mondială din Barcelona: Ana Maria Brânză, Simona Gherman (ambele calificate direct grație pozițiilor din clasament), Ana Maria Constantin (calificată direct după meciurile din grupele preliminare) și Amalia Tătăran (care a trecut de grupele preliminare și de două tururi eliminatorii).