Prima zi a Grand Prix-ului de spadă feminin seniori de la Rio de Janeiro (Brazilia) programează sâmbătă, 23 mai, duelurile din calificări.
România a trimis în Brazilia cinci sportive, iar patru dintre ele vor trage sâmbătă în calificări. Simona Pop, Loredana Dinu, Anca Măroiu și Amalia Tătăran vor intra în grupele preliminare, de la ora 16:00, ora României, după cum urmează:
1.grupa Maroiu 2.grupa Dinu 3.grupa Pop 4.grupa Tataran
Simona Gherman este și ea în Brazilia, dar va trage direct pe tabloul principal de 64, duminică, 24 mai. Sportiva de la CSA Steaua se află pe locul 7 în clasamentul la zi al Cupei Mondiale de spadă seniori feminin și este scutită de calificări.
Cea mai bine clasată spadasină din România în clasamentul Cupei Mondiale, Ana Maria Brânză (locul 3), nu a făcut deplasarea la Rio.
Delegația României în Brazilia este condusă de antrenorul George Epurescu.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sportivelor noastre la Rio de Janeiro.
FOTO: Marie Lan Tay Pamart
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 19:12 – Simona Pop, Loredana Dinu, Anca Măroiu și Amalia Tătăran și-au încheiat evoluțiile în grupele preliminare. Ele au obținut următoarele rezultate:
1.rez Maroiu 2.rez Dinu 3.rez Pop 4.rez Tataran


UPDATE, ora 22:30 – În urma rezultatelor din grupe, Anca Măroiu a fost eliminată, Simona Pop și Amalia Tătăran au ajuns pe tabloul preliminar de 64, iar Loredana Dinu s-a calificat direct pe tabloul principal de 64 de duminică, 24 mai. Din păcate, Simona Pop și Amalia Tătăran au fost eliminate pe tabloul preliminar de 64 după următoarele rezultate:
Tabloul preliminar de 128
Simona Pop – Kristina Kuusk (Estonia) 15-8
Amalia Tătăran – liber
Tabloul preliminar de 64
Simona Pop – Sun Yiwen (China) 13-15
Amalia Tătăran – Monila Sozanska (Germania) 14-15.
Astfel, duminică, 24 mai, pe tabloul principal al Grand Prix-ului de la Rio de Janeiro se vor afla două românce: Simona Gherman și Loredana Dinu.