Capitala Coreei de Sud, Seul găzduiește în perioada 25-26 martie Grand Prix-ul de sabie seniori, la feminin și masculin. România are reprezentanți doar în proba masculină. Este vorba de Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua) și Iulian Teodosiu (CS Dinamo). Dacă Tiberiu Dolniceanu s-a calificat direct pe tabloul de 64, Alin Badea și Iulian Teodosiu au avut de trecut vineri, 25 martie de preliminarii. Alin Badea a reușit să ajungă pe tabloul principal de 64, iar Iulian Teodosiu a fost eliminat pe tabloul preliminar de 64. Rezultatele celor doi în califiări au fost următoarele:
GRUPE PRELIMINARE
grupa Badea grupa Teodosiu
TABLOUL PRELIMINAR DE 64
Alin Badea – Will Spear (SUA) 15-12
Iulian Teodosiu – Vu Thanh Ah (Vietnam) 13-15.
Astfel, sâmbătă, 26 martie, pe tabloul principal de 64, România are doi reprezentanți: Tiberiu Dolniceanu și Alin Badea. Cei doi vor trage sâmbătă, de la ora 6:30, ora României, pe tabloul de 64 după următorul program:
Ora 6:30 – Tiberiu Dolniceanu – Guillermo Mancheno (Spania)
Ora 6:45 – Alin Badea – Pablo Moreno (Spania).
Sportivii români sunt însoțiți la Seul de antrenorul Mihai Covaliu.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor români la Seul.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 8:30 – Tiberiu Dolniceanu s-a calificat în 32, după ce a trecut în 64 de Guillermo Manceno (Spania), scor 15-12. Alin Badea a fost eliminat în 64, după ce a cedat cu 12-15 în duelul cu Guillermo Mancheno (Spania).
Pe tabloul de 32, Tiberiu Dolniceanu se va duela, de la ora 8:30, ora României, cu James Honeybone (Marea Britanie).


UPDATE, ora 8:50 – Tiberiu Dolniceanu a fost eliminat pe tabloul de 32, după ce a cedat cu 8-15 în duelul cu James Honeybone (Marea Britanie).


UPDATE, ora 20:09 – În urma evoluțiilor de vineri și sâmbătă, cei  trei sabreri români au încheiat pe următoarele poziții Grand Prix-ul de la Seul: Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo) – locul 17, Alin Badea (CSA Steaua) – locul 43, Iulian Teodosiu (CS Dinamo) – locul 84. Au participat 144 de sportivi.
Podiumul a arătat astfel: 1. Eli Dershwitz (SUA), 2. Mojtaba Abedini (Iran), 3. Nikolay Kovalev (Rusia) și Diego Occhiuzzi (Italia).