A 28-a ediţie a Trofeului Villa de Madrid la sabie masculin, care e şi prima etapă de Cupă Mondială la această categorie, porneşte la start în câteva minute. România e prezentă în proba individuală cu şase sportivi. Dintre aceştia, unul e calificat direct pe tabloul principal – Tiberiu Dolniceanu – iar alţi cinci trebuie să treacă de calificări şi de două tururi preliminare pentru a intra pe tabloul principal. Alin Badea a mers excelent în grupe şi a ajuns pe tabloul principal, în timp ce George Iancu a fost eliminaţi după grupele de calificare. Totodată, Ciprian Gălăţanu, Alexandru Popescu şi Iulian Teodosiu au ajuns în ultimele două tururi preliminare. Ciprian Gălăţanu îl va înfrunta pe germanul Frederik Koch, Alexandru Popescu va da piept cu maghiarul Sebestyen Puy, iar Iulian Teodosiu va evolua împotriva germanului Robin Schroedter.
Delegaţia este condusă de antrenorul Mihai Covaliu.


UPDATE, ora 15:07 – Ciprian Gălăţanu a părăsit întrecerea individuală după ce a fost învins în primul tur preliminar de germanul Frederik Koch, scor 8-15.


UPDATE, ora 15:42 – Iulian Teodosiu a fost şi el eliminat în turul I preliminar la Madrid după 8-15 cu germanul Robin Schroedter.


UPDATE, ora 16:10 – Alexandru Popescu, ultimul român din preliminarii, a dat piept în runda I cu maghiarul Sebestyen Puy. Din păcate, Alex a cedat cu 10-15, situaţie în care rămânem pe tabloul principal individual doar cu Tiberiu Dolniceanu şi Alin Badea. Rămâneţi pe www.frscrima.ro pentru a afla adversarii celor doi români în turul I de pe tabloul principal de mâine.


UPDATE, ora 23:35 – Tiberiu Dolniceanu şi Alin Badea şi-au aflat adeversarii din turul I al tabloului principal al Cupei Mondiale de la Madrid. Astfel, Dolniceanu va da piept cu Adrian Ramirez Acuna (Mexic), de la ora 10:00 (ora României), în timp ce Badea îl va înfrunta pe Marco Ciari (Italia), de la or 10:40 (ora României).


UPDATE 8 februarie, ora 11:55 – Tiberiu Dolniceanu a rămas singur pe tabloul principal al Cupei Mondiale de sabie de la Madrid. Dinamovistul a trecut cu 15-6 de mexicanul Adrian Ramirez Acuna, în timp ce Alin Badea a cedat în turul I cu italianul Marco Ciari, scor 11-15. În turul II, Dolniceanu îl va întâlni pe germanul Richard Huebers, de la ora 12:40, ora României.


UPDATE, ora 14:05 – Favorit numărul trei al Cupei Mondiale de la Madrid, Tiberiu Dolniceanu s-a calificat în optimi de finală dupî un duel strâns cu germanul Richard Huebers. Tibi s-a impus cu 15-13 și se va bate pentru un loc în sferturi cu maghiarul Szabo Matyas.


UPDATE, ora 14:45 – Tiberiu Dolniceanu e de neoprit la Madrid. El a trecut în optimi de  maghiarul Szabo Matyas, scor 15-11 și își așteaptă adversarul din sferturi. Pentru un loc în semifinale Tibi va da piept cu germanul Nicolas Limbach.


UPDATE, ora 16:30 – Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de bronz la Madrid. După 15-12 în sferturi cu  cu germanul Nicolas Limbach, Tibi a cedat în semifinale, la mare luptă cu sud-coreeanul Kim Junghwan, scor 13-15. Dolniceanu se mulţumeşte astfel cu medalia de bronz, un rezultat excelent având în vedere că a fost primul concurs din 2014. Duminică, 9 februarie, România intră în concursul iar în turul I va da peste Puerto Rico.