Ziua a doua a primei etape de Cupă Mondială la spadă feminin programează sâmbătă, 25 octombrie, la Legnano (Italia), meciurile de pe tabloul principal de 64.
România va avea în această fază a concursului patru sportive: Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman și Amalia Tătăran. Dacă Brânză s-a calificat direct, grației poziției din clasamentul Cupei Mondiale, Pop, Gherman și Tătăran au avut de trecut de calificări. Tot în calificări au tras Maria Udrea, Ioana Dumitru, Ana Maria Constantin și Raluca Sbîrcia, dar ele au fost eliminate.
Programul de sâmbătă al sportivelor noastre pe tabloul de 64 este următorul:
Ana Maria Brânză – Nickol Tal (Israel) – ora 10:30
Simona Gherman – Courtney Hurley (SUA) – ora 11:45
Simona Pop – Erika Kirpu (Estonia) – ora 12:10
Amalia Tătăran – Rosella Fiamingo (Italia) – ora 13:25.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția româncelor la Legnano.


UPDATE, ora 11:05 – Ana Maria Brânză s-a calificat pe tabloul de 32 după 15-5 cu Nickol Tal, din Israel.


UPDATE, ora 13:30 – Simona Gherman și Simona Pop s-au calificat și ele pe tabloul de 32. Gherman a trecut cu 15-14 de Courtney Hurley (SUA), iar Pop a depășit-o cu 15-8 pe Erika Kirpu (Estonia). Din păcate, Amalia Tătăran a trebuit să se recunoască învinsă pe tabloul de 64 după un meci dramatic 14-15 cu Rosella Fiamingo (Italia).

Amalia Tataran cu Rossella Fiamingo 2  Amalia Tataran cu Rossella Fiamingo 4 Amalia Tataran cu Rossella Fiamingo Amalia Tataran cu Rossella Fiamingo 3


UPDATE, ora 14:15 – Ana Maria Brânză este singura româncă ajunsă pe tabloul de 16. Brânză a trecut de Tiffany Geroudet (Franța), scor 15-9. Din păcate, Simona Gherman și Simona Pop au cedat la limită meciurile lor și au fost eliminate. Gherman a pierdut cu 10-9 cu maghiara Julianna Revesz, iar Pop a fost învinsă cu 6-5 de chinezoaica Jialu Hao.


UPDATE, ora 15:20 – Ana Maria Brânză s-a calificat pe tabloul de 8 al întrecerii de la Legnano după ce a trecut pe tabloul de 16 cu 15-9 de rusoaica Yana Zvereva.

Maria Udrea Dumitru, Constantin, Sbircia, Udrea, Tataran, Pop branza cu podeanu
Simona Pop Ana Maria Branza face cu ochiul
FOTO: Augusto Bizzi


UPDATE, ora 16:41 – Ana Maria Brânză s-a calificat în semifinale la Legnano! Românca a trecut pe tabloul de 8 de chinezoaica Yujie Sun, scor 15-10, și o va întâlni în semifinale pe maghiara Emese Szasz, de la ora 18:00, ora României.


UPDATE, ora 18:24 – Ana Maria Brânză a câștigat semifinala cu Emese Szasz, scor 15-12, și s-a calificat în finala primei etape de Cupă Mondială la spadă din acest sezon. În a doua semifinală se vor întâlni Anfisa Pochkalova (Ucraina) – Britta Heidemann (Germania).

branza cu podeanu 2 branza cu podeanu 3 branza cu szasz in semifinale 2 branza cu szasz in semifinale Branza in semifinale 2 Branza in semifinale
FOTO: Augusto Bizzi


UPDATE, ora 18:35 – Anfisa Pochkalova (Ucraina) este a doua finalistă după ce a trecut de Britta Heidemann (Germania), scor 7-6. Finala Ana Maria Brânză – Anfisa Pochkalova (Ucraina) se va disputa de la ora 19:00, ora României.


UPDATE, ora 19:05 – Ana Maria Brânză a terminat pe locul doi prima etapă de Cupă Mondială la spadă feminin individual din acest sezon. Românca a pierdut finala cu 13-12 în fața spadasinei Anfisa Pochkalova (Ucraina).

branza suparata POCHKALOVA Anfisa cu branza in spate