Capitala Poloniei, Varșovia, găzduiește de vineri și până duminică, în perioada 23-25 februarie 2018, o nouă etapă de Cupă Mondială de sabie seniori masculin. Concursul se dispută la individual și pe echipe, iar la start sunt prezenți 203 sportivi din întreaga lume. România este prezentă la Varșovia cu șase sportivi și doi antrenori: Alin Badea (CSA Steaua), Mădălin Bucur (CS Dinamo), Mihai Cruțu (CSA Steaua), Ciprian Gălățanu (CS Dinamo), George Iancu (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo). Antrenori: Florin Zalomir și Cosmin Hănceanu.
Sâmbătă, 24 februarie 2018, la Varșovia au loc duelurile de pe tabloul principal de 64 în proba individuală. În această fază a concursului, România este reprezentată de către George Iancu, Alin Badea și Iulian Teodosiu. În Polonia sunt prezenți și Mihai Cruțu, Mădălin Bucur și Ciprian Gălățanu, dar ei au fost eliminați vineri, în calificări. Astfel, azi, în 64, George Iancu, Alin Badea și Iulian Teodosiu au următorul program:
Ora 11:30 – Alin Badea – Aldo Montano (Italia);
Ora 12:30 – George Iancu – Mohammad Rahbari (Iran);
Ora 12:30 – Iulian Teodosiu – Dario Cavaliere (Italia).
Evoluția LIVE a celor trei sabreri români la Varșovia poate fi urmărită AICI.
Programul următoarelor două zile de concurs de la Varșovia este:
SÂMBĂTĂ, 24 FEBRUARIE
Ora 11:00 – start tablou de 64;
Ora 18:00 – semifinalele și finala în proba individuală;
DUMINICĂ, 25 FEBRUARIE
Ora 11:00 – start probă pe echipe;
Ora 17:00 – finala mare în proba pe echipe.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială de sabie seniori masculin, din sezonul 2017-2018, este Grand Prix-ul de la Seul (Coreea de Sud), din perioada 30 martie – 1 aprilie 2018.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor români la Varșovia.
GALERIE FOTO cu evoluția sabrerilor români la Varșovia puteți vedea AICI.
FOTO: FIE